15 augi, kas efektīvi tīra asinsvadus un novērš aterosklerozi


Zināms, ka aterosklerozes izraisīta asinsvadu aizsprostošanās spēj izprovocēt tādas smagas kaites kā infarkts un insults. Taču no šīs aizsprostošanās cieš ne tikai sirds un galva, bet arī kājas.

Iet cilvēks pa ielu, bet tad spiests apstāties, jo parādījušās stipras sāpes kāju ikru muskuļos. Pēc īsas atpūtas sāpes pāriet, tāpēc iesākumā šim simptomam nopietna vērība pievērsta netiek. Taču pamazām nepatīkamās sajūtas sāk atkārtoties arvien biežāk un biežāk, turklāt reizi pa reizei tām piebiedrojas notirpums pēdās.

Ja izteikts vēnu raksts uz kājām nav redzams, pirmā doma, kas ienāk prātā ir: pie vainas ir sāļu nogulsnēšanās. Tāpēc cilvēks, norūpējies par savu kāju veselību, iet uz aptieku, nopērk pretsāpju ziedes un centīgi ar tām ierīvē kājas. Uz kādu laiku atvieglojums tiešām iestājas. Taču pēc kāda laika sāpes atgriežas, un beigu beigās nelaimīgais cilvēks jau staigā pieklibodams un kājas velkot. Pat nenojauš, ka visa šī nelaime ir nekas cits kā aterosklerozes izpausme.

Kāju asinsvadiem sašaurinoties, pasliktinās ekstremitāšu muskuļaudu barošana, un tiem atliek saukt pēc palīdzības un sāpju veidā raidīt trauksmes signālus. Tāpēc jāatliek pie malas pretsāpju ziedes un jāsāk tīrīt asinsvadus.

Fitoterapijā šim nolūkam tiek izmantoti audz dažādu ārstniecības augu. Izvēlei – vienkāršākās un pieejamākās receptes.

Purva bērzs. Novārījuma pagatavošanai ņem 10 g žāvētu sasmalcinātu pumpuru, aplej ar glāzi karsta ūdens, 15 minūtes vāra, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3–4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.
Var pagatavot arī uzlējumu: 10–15 g svaigu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 4–5 stundas nostādina, tad izkāš un lieto pa 1 ēdamkarotei 4–5 reizes dienā.

Lai lasītu par pārējiem augiem, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment