15 atslodzes varianti. Arī arbūzu, kartupeļu un krējuma diētas!


Atslodzes diētu mērķis ir nodrošināt sasirgušajam orgānam vai sistēmai saudzējošu režīmu, atvieglot un uzlabot to funkcijas, veicināt normālu vielmaiņu, organismā uzkrāto sārņu (maiņas produktu atlikumu), nātrija un liekā šķidruma izvadīšanu, samazināt ķermeņa tauku masu un paaugstināt pamatdiētu efektivitāti.

Tā kā atslodzes diētas ir nepilnīgas enerģētiskās vērtības un ķīmiskā sastāva ziņā, tās ievēro ne ilgāk kā 1–2 dienas un ne biežāk kā 1–3 reizes nedēļā, ņemot vērā slimības raksturu un panesību.

Ābolu diēta
Lieto pret aptaukošanos, hipertonisko slimību, asinsrites vai nieru mazspēju, akūtu nefrītu, akūtu aknu un žultsceļu kaitēm. Piecas reizes dienā ēd pa 300 g svaigus nogatavojušos vai ceptus ābolus, kopumā – 1,5 kg. Nefrīta un sirds-asinsvadu slimību gadījumā var pievienot 50–80 g cukura. Bet, ja ir hronisks enterokolīts ar caureju, – piecas reizes dienā ēd pa 250–300 g svaigus nogatavojušos rīvētus ābolus.

Gurķu diēta
Gurķu diētu ievēro pret aptaukošanos, hipertoniju, cukura diabētu ar noslieci uz aptaukošanos, nefrītu, aknu un žultsceļu kaitēm, podagru. Dienas deva – 1,5 kg svaigu gurķu. Tos apēd piecās reizēs (pa 300 g) bez sāls.

Salātu diēta
Praktizē pret aptaukošanos, aterosklerozi, hipertoniju, cukura diabētu ar noslieci uz aptaukošanos, nefrītu, aknu un žultsceļu kaitēm, podagru. Piecas reizes dienā gatavo salātus no svaigiem dārzeņiem, augļiem vai arī to kombinācijas. Vienas porcijas daudzums – 250–300 g. Salātiem var pievienot krējumu vai augu eļļu, bet ne sāli.

Žāvētu augļu diēta
Ievēro hipertonijas, sliktas asinsrites, aknu un žultsceļu slimību gadījumā. Piecreiz dienā apēd pa 100 g žāvētas plūmes vai aprikozes, vai vārītas rozīnes. Kopējā dienas deva – 1,5 kg.

Lai uzzinātu arī citas diētas, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment