10 vēsturiskas un maciņam draudzīgas vecpilsētas, ko apmeklēt šoruden

Kotora, Melnkalne

Kotoras vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā, un tā ir viena no visrūpīgāk saglabātajām viduslaiku pilsētām Adrijas jūras reģionā. Ja vēlaties vērot iespaidīgu skatu no augšas uz vecpilsētu, kāpiet Sv. Jāņa cietoksnī, bet varat arī doties laivas braucienā uz leģendāro Škrepjela dievmātes salu – Romas katoļu baznīcu, kas ir uzcelta uz nelielas saliņas Kotoras līcī.

Kad apmeklēt? Jūs izvairīsieties no pūļa un kruīza kuģiem, apmeklējot šo pilsētu pēc tūrisma sezonas, kas ir jūlijā un augustā. Sākot no novembra, cenas ir par 50 % izdevīgākas, tomēr tad vēl joprojām ir iespēja piedzīvot lieliskas, saulainas dienas.

Nirnberga, Vācija

Bavārijas otra lielākā pilsēta Nirnberga ir Minhenes mājīgā un miermīlīgā mazā māsa. Šeit aplūkojama gan viduslaiku arhitektūra, gan ievērojama pils ar sarkanu jumtu, kā arī daudzas citas vēsturiskas apskates vietas. Iepazīstiet Vācijas vēsturi, dodoties uz Dzelzceļa muzeju vai Vācijas Nacionālo muzeju, kurā ir apskatāms arī pasaulē senākais globuss.

Kad apmeklēt? Cenas Nirnbergā saglabājas samērā zemas no septembra līdz novembrim. Ja apmeklēsiet Nirnbergu septembrī, varēsiet arī paspēt uz ikgadējo folkloras festivālu un cenas būs par līdz pat 40 % izdevīgākas nekā gada dārgākajā periodā.

Šibenika, Horvātija

Šibenika ir mazāk zināma nekā Splita un Dubrovnika, un tajā ir mazāka burzma, tomēr tā nebūt nav mazāk iespaidīga. Šī ir senākā pilsēta Adrijas jūras piekrastē, ko dibinājuši horvāti. Apmeklējiet iespaidīgi balto Sv. Jēkaba katedrāli un ar kuģīti dodieties apskatīt tuvējos zvejnieku ciematus, kur varēsiet gan iegādāties koraļļu rotas, gan vienkārši baudīt atspirdzinošus dzērienus, vērojot apburošo Dalmācijas piekrasti.

Kad apmeklēt? Neskatoties uz to, ka temperatūra septembrī joprojām ir ap 25 °C, cenas ir par aptuveni 40 % zemākas, salīdzinot ar dārgāko periodu gadā. No novembra līdz martam cenas ir pat līdz 80 % izdevīgākas.

Kaseresa, Spānija

Kasaresas viduslaiku vecpilsēta jau gadsimtiem ir viena no Santjago ceļa pērlēm. Pēdējā laikā tā piesaista vairāk cita veida svētceļniekus, jo tajā ir filmēti skati seriālam “Troņu spēles”, tomēr tā joprojām ir vēl pilnībā tūristu nepārņemta pilsēta bez suvenīru veikaliem. Šī ir arī spāņu uzkodu jeb “tapas” galvaspilsēta, kur jūs līdz ar katru dzērienu bieži vien saņemsiet uzkodu “pincho” bez maksas, savukārt jūsu vakariņu piedzīvojums var izvērsties pievakares pastaigā pa šaurajām bruģakmens ieliņām.

Kad apmeklēt? Vislabākie laikapstākļi Kaseresā ir pavasarī un rudens sākumā, tādējādi šie ir arī dārgākie mēneši šī galamērķa apmeklēšanai. Ja sagaidīsiet novembri, jūs priecēs cenas, kas ir līdz pat 25 % zemākas nekā karstajā sezonā.

Par pārējām valstīm lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment