10 vēsturiskas un maciņam draudzīgas vecpilsētas, ko apmeklēt šoruden

Divi no iecienītākajiem ceļojumu veidiem 2018. gadā* ir nelieli izbraukumi uz pilsētām un ceļojumi apskates objektu iepazīšanai. Ja jūs sapņojat par braucienu uz kādu pilsētu ar pastkaršu cienīgiem skatiem vai nelielām brīvdienām ar vēsturisku noskaņu, kas vienlaikus neiztukšotu maciņu, šie galamērķi būs jums pa prātam.

Uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, ir izpētījis datus par cenām un ieteikumus no starptautiskiem ceļotājiem, lai noskaidrotu vecpilsētas, kas ir gan apveltītas ar vēsturisku noskaņu un neparastu skaistumu, gan ar vispieņemamākajām cenām rudenī. Gandrīz puse ceļotāju no visas pasaules (45 %) apgalvo, ka vēsturisku vietu apmeklēšana ir galvenais iemesls, kādēļ viņi dodas ceļojumā. Izvēlieties kādu no ceļotāju ieteiktajām vecpilsētām un dodieties piedzīvojumā pa bruģakmens ieliņām, iepazīstot šo pilsētu vēsturi.**

Tallina, Igaunija

Tallinas 14. gadsimta vecpilsēta ir gluži kā no pasakas – to rotā gan viduslaiku ēku smailes, gan slīpi jumti, gan apslēpti iekšpagalmi. Kā jau visās pasakās, arī Tallinai ir sava tumšā puse – zem bruģakmens ir pazemes aizsargtuneļu sistēma, kur apmeklētāji var iepazīt Igaunijas vēstures nesenāko daļu – šī sistēma ir saistāma gan ar 17. gadsimta Zviedrijas veikto okupāciju, gan patveršanos II Pasaules kara bombardēšanas laikā.

Kad apmeklēt? Karstā sezona šeit ir no maija līdz septembrim, un cenas šajā laika posmā saglabājas aptuveni vienā līmenī. Tomēr Tallina ir pat šarmantāka rudens beigu daļā, tāpēc apmeklējiet to novembrī, un jūs varēsiet gan izvairīties no pūļa, gan apmesties naktsmītnēs par cenu, kas ir par 20 % izdevīgāka nekā gada karstākajā sezonā.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment