10 veidi, kā uzglabāt produktus, lai tie ilgāk paliktu svaigi

1. Pienu iespējams sasaldēt pāris nedēļas uz priekšu

Nopirkāt četrus litrus piena, bet plāni mainījās un dodaties negaidītā ceļojumā? Nesatraucieties! No pudeles nepieciešams pienu mazliet noliet, jo sasalšanas procesā piens stipri izplešas. Vislabāk ir sasaldēt pavisam svaigu pienu un saldētavā to neturēt ilgāk par 4 – 6 nedēļām.

2. Ledus formiņās sasaldējiet svaigas olas

Reizēm mēdz gadīties, kad nepagūstam laikus apēst olas, vai arī gatavošanas procesā izlietojas tikai olas baltums, bet dzeltenums paliek. Pats labākais ir tas, ka arī olas ir iespējams sasaldēt! Lai to izdarītu, būs nepieciešams tās pārsists un iepildīt ledus formiņās, pievienojot nelielu cukura vai sāls daudzumu, tādā veidā panākot, ka olas saglabā savu sākotnējo konsistenci. Pēc tam droši izmantojiet olas, kad ir tāda nepieciešamība.

3. Uzglabājiet iemīļotāko mērci speciālajos saldēšanas maisiņos

Tādā veidā iespējams uz ilgāku laiku saglabāt savas iemīļotākās mērces. Ieliekot saldētavā šos maisiņus, mērces sasals jau pēc stundas. Kad būs nepieciešamība, maisiņu varat sagriezt kubiciņos un lietot klāt ēdieniem.

4. Salātlapas spēj ilgāk saglabāties svaigas, ja tiek uzglabātas papīra dvieļos

Ja salātlapas ietīsiet papīra dvieļos, panāksiet to daudz ilgāku uzglabāšanu ledusskapī. Tādā veidā salātu mitrums uzsūcas papīra dvieļos, neļaujot salātlapām sākt bojāties vai kļūt dzeltenām.

5. Ābolus ledusskapī var uzglabāt vairāku mēnešu garumā

Āboli parasti saglabājas svaigi daudz ilgāk nekā jebkuri citi augļi. Domājams, ka daudzi nemaz nezināja, ka ledusskapī āboli spējīgi uzglabāties svaigi daudz ilgāk – pat vairāku mēnešu garumā. Pats galvenais – atcerieties starp āboliem atstāt brīvu vietu, lai tie nesaskaras kopā. Varat arī ietīt katru ābolu avīzē.

6. Lai burkāni pēc iespējas ilgāk paliktu svaigi, varat tos uzglabāt smiltīs

Burkānu uzglabāšana smiltīs ir ļoti populāra metode dārznieku vidū. Smiltis uzsūc dārzeņa izdalīto mitrumu, tādā veidā novēršot tā bojāšanos.

7. Krējuma vai biezpiena bojāšanos var novērst, ja tos uzglabā “kājām gaisā”

Biezpiens vai krējums plastmasas iepakojumos uzglabāsies svaigs daudz ilgāk, ja to ledusskapī turēsiet “kājām gaisā”. Tādā veidā traukā izveidojas vakuums, kas novērsīs baktēriju veidošanos un attīstību šajos piena produktos.

8. Lokus iespējams ilgāk saglabāt svaigus, ja tos uzglabā ūdens glāzē

Zaļos lociņus iespējams uzglabāt svaigus daudz ilgāk, ja tos turēsiet ūdens glāzē. Pat nogriezti lociņi turpinās augt tālāk.

9. Svaigus zaļumus varat uzglabāt stikla traukos

Vislabāk zaļumus uzglabāt stikla burkās. Šādā veidā iespējams saglabāt arī ķiploku, sīpolu un pētersīļu smaržu un garšu vesela mēneša garumā. Tādā veidā zaļumi neapdzeltēs, nesažūs, nezaudēs savu garšu un paliks aromātiski.

10. Medus svaiguma saglabāšanai izmantojiet stikla traukus

Medu iespējams uzglabāt gadiem, un tas ar laiku pat nezaudē savas veselīgās īpašības. Taču ļoti svarīgi ir to pareizi uzglabāt. Vislabākais variants ir stikla burciņa ar ciešu vāciņu. Medu nedrīkst uzglabāt dzelzs vai emaljētos trauciņos, cinkotā tarā, jo pretējā gadījumā medus sāks oksidēties.

Avots: adme.ru

 

Leave a Comment