Visiem garšo biezpiena sieriņi. Bet biezpiens arī ārstē!


Diez vai atradīsies cilvēks, kuram negaršotu biezpiena sieriņi un plācenīši, nemaz nerunājot par citiem kulināriem gardumiem no šā vērtīgā produkta.

Par visām biezpienā esošajām vērtīgajām vielām mēs īpaši nedomājam – zinām tikai, ka tajā ir daudz olbaltumvielu, kalcija un fosfora. Lielākoties ar šo informāciju mūsu zināšanas par biezpienu aprobežojas.

Līdzeklis pret klepu
Uz visu nakti krūtīm pieliek kompresi (1–1,5 cm biezu, siltās paniņās samitrinātu mīksta biezpiena kārtu). No rīta kompresi noņem un visas dienas laikā dzer trejkrāsu vijolīšu tēju. Vakarā atkal uzliek kompresi, un tā turpina, līdz slimības simptomi izzuduši.

Jaunajām māmiņām
Ja zīdīšanas laikā pietrūkst piena, emaljētā traukā ieliek 180–220 g svaigi gatavota biezpiena, aplej ar litru ūdens un pusstundu vāra uz lēnas uguns. Tad atdzesē, novārījumu izkāš un 4–5 reizes dienā, līdz iestājas vēlamais rezultāts.

Balss aizsmakums
Lai atgūtu balsi, pirms gulētiešanas ūdens peldē uzkarsē 100–150 g biezpiena un izmanto kompresei, kuru uz visu nakti pieliek balss saišu vietai. Kompresi nostiprina un apsien ar vilnas šalli. Pēc pāris procedūrām balss atjaunosies.

Problēmas ar cukuru
Diabētiķiem, lai samazinātu slodzi aizkuņģa dziedzerim, jāievēro diēta. Labs palīgs ir biezpiens: savienojumā ar dažādiem augiem, arī zaļumiem, atļautiem augļiem, ogām un daudziem citiem produktiem, tas ilgi neapniks.

Agresīva ekoloģija
Zinātnieki ir pierādījuši – regulāri saņemot kalciju, tas neļauj organismā uzkrāties radionuklīdam stroncijam. Bez biezpiena šajā ziņā veselīgi ir arī mārrutki, sīpoli, pupiņas, olas baltums, pētersīļu zaļumi, sieto šķirņu siers. No liesa piena gatavotu biezpienu var izmantot par pamatu radionuklīdus absorbējošam līdzeklim. Ņem 200–250 g biezpiena, 80–100 g rūgušpiena, 60–70 g medus un nedaudz no tā, kas ir pie rokas: spirulīnu, diedzētus kviešus, upeņu sulu. Visu apēd 2–3 reizēs. Gatavo un lieto ilgāku laiku.

Vecumu var piemānīt
Gerontologi jau sen pievērsuši uzmanību, ka ilgdzīvotāji priekšroku dod vienkāršam, veselīgam uzturam, un biezpiens ir neatņemama viņu ēdienkartes sastāvdaļa. Tas pozitīvi ietekmē kuņģa-zarnu trakta darbību un holesterīna līmeni asinīs.

Osteoporozi var nepieļaut
Biezpiens, pagatavots pēc speciālas receptes, ir ļoti vērtīgs osteoporozes profilaksei. Osteoporoze ir saistīta ar kalcija trūkumu organismā un, kā zināms, galvenokārt apdraud sievietes pēc 40 gadu vecuma. Vienam litram līdz 40 ºC uzkarsēta piena, nepārtraukti maisot, pievieno 2,5–3 ēdamkarotes 10% kalcija hlorīda. Pēc tam no piena pagatavo biezpienu – tas saturēs nepieciešamo kalcija daudzumu.

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment