Visātrāk pagatavojamie cepumi bez olām

Kad gribas kaut ko saldu un garšīgu, turklāt gribas to ātri, talkā nāks šī lieliskā recepte. 

Ātri, ērti, vienkārši un, pats galvenais, ļoti garšīgi!

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 250 g margarīna vai sviesta
  • 300 g krējuma
  • 2,5 – 3 glāze miltu
  • 1/2 iepakojuma cepamā pulvera

Visgaršīgāko cepumu pagatavošanas gaita

Kā pagatavot?

  1. Ņemiet istabas temperatūras sviestu vai margarīnu un samīciet to, sajaucot kopā ar krējumu, miltiem un cepamo pulveri. Lūkojiet, lai mīkla nesanāktu pārāk mīksta un neliptu klāt pie rokām.
  2. Ielieciet mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī.
  3. Pēc norādītā laika ņemiet mīklu ārā no ledusskapja, izrullējiet ne pārāk plānu mīklu. Ņemiet mazu glāzīti un ar tās palīdzību izspiediet no mīklas mazus aplīšus. Šos aplīšus izviļājiet cukurā un lieciet uz cepešpannas, kas apklāta ar cepamo papīru.
  4. Lieciet cepumus cepeškrāsnī cepties tik ilgi, līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Cept nepieciešams 180- 200 grādu temperatūrā.

Gala rezultātā iegūsiet kārtainos cukura cepumiņus. Ja nevēlaties cepumus apviļāt cukurā, varat tos apviļāt magoņu vai sezamu sēklās. Varat pat visu kopā – cukuru, magones, sezamu. Šie cepumi ļauj vaļu jūsu iztēlei.

Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment