Vīns kā ārstniecības līdzeklis

Ne velti vīnu uzskata par dievu dzērienu. Mūsdienās ir veikti ļoti daudzi pētījumi, kas atklāj, ka ir noteikti alkoholiskie dzērieni, kas patiesībā cilvēka veselībai sniedz vienas vienīgas priekšrocības. Protams, vienmēr jāatceras, ka alkoholisko dzērienu lietošanā ir jāprot saprast mērs.

Jau gadiem ilgi zinātnieki ir mēģinājuši noteikt to, kādēļ frančus retāk nekā jebkuru citu attīstīto valstu iedzīvotājus piemeklē sirdslēkmes. Varētu šķist, ka tieši taukvielām bagāts uzturs, kā arī pārmērīga tabakas izstrādājumu lietošana, ar ko franči ir ļoti slaveni, pakļauj viņus daudz lielākam riskam saslimt un pēcāk arī nomirt ar dažādām sirds un asinsvadu slimībām.

Tomēr zinātnieki ir atklājuši, ka franči par savu lielisko veselību var pateikties nekam citam, kā vīnam. Lai gan joprojām nav vēl īsti skaidrs, tieši kuras vīna sastāvdaļas ir tās, kas tik lieliski aizsargā sirdi.

Noteikti jāatzīmē, ka franču dzīvesveids pozitīvi ietekmē arī viņu vispārējo veselības stāvokli. Franči ēd daudz vairāk svaigus augļus un dārzeņus, turklāt viņi uzturā uzņem daudz mazāk kaloriju, kā, piemēram, austrālieši, amerikāņi un jaunzēlandieši. Vēl viens aspekts – viņi daudz mazāk ikdienā patērē rafinētu cukuru.

Tātad, samazināsim rafinētā cukura daudzumu uzturā, ēdīsim vairāk augļus un dārzeņus, kā arī baudīsim gardus vīnus pie vakariņām!

Leave a Comment