Viegli veidi, kā atbrīvoties no paklāju traipiem

Sajauc 1/4 tējkarotes trauku mazgājamā līdzekļa ar glāzi silta ūdens izsmidzināmā pudelītē. Pārliecinies, vai līdzeklis nesatur nekādas ādu mitrinošas vielas- tās situāciju var padarīt vēl trakāku. Citu izsmidzināmo pudelīti piepildi ar aukstu ūdeni, ko izmantosi mazgāšanai. 

Nedaudz uzsmidzini izveidoto sajaukumu uz netīrajām paklāja vietām. Atceries, ka vislabāk izmantot pudeli ar izsmidzināšanas funkciju. Neaizraujies ar intensīvu izsmidzināšanu- pietiks ar 1 vai 2 izšļācieniem.

Viegli nosusini slapjās vietas ar sausu dvieli vai auduma gabalu. Traipus, kas dziļāk ir iesūkušies paklāja, nāksies mazliet paberzēt, bet noteikti nedari to pārāk spēcīgi. Turpini susināt, kamēr pie dvieļa nekas vairs neparādās.

Uzsmidzini paklājam auksto, tīro ūdeni, lai izskalotu līdzekli. Pēc tam atkal susini ar tīru dvieli, līdz paklājs ir sauss un kārtīgi attīrīts. 

Vienā kaudzē uzkrauj aptuveni četrus papīra dvieļus uz tām vietām, kur vēl nedaudz ir mitrs, un uz tiem uzliec kādu smagāku priekšmetu, piemēram, vāzi. Vari atstāt tos uz nakti, lai jebkuri nenotīrītie traipi no paklāja nokļūtu uz papīra dvieļiem. 

Nu tavs paklājs būs ideāli tīrs!

Avots: www.goodhousekeeping.com

Leave a Comment