Uzzini, kādu ietekmi uz tavu organismu atstāj žāvētas plūmes…

Nereti notievēt gribētājām viens no grūtākajiem brīžiem diētā ir pilnīga atteikšanās no saldumiem. Iekļaujiet savā ikdienas ēdienkartē pāris žāvētas plūmes – un jūs atrisināsiet vairākas problēmas vienlaikus.

Žāvētas plūmes noder notievēšanai labāk par visiem pārējiem žāvētajiem augļiem. Tās satur veselīgos cukurus, kas nepārvērtīsies par liekām kalorijām un nenogulsies viduklī, bet jūs savukārt tiksiet vaļā no tieksmes uz saldumiem.

Diētiskās šķiedras, ar kurām piesātinātas ir žāvētas plūmes, uzlabos zarnu peristaltiku, organisms attīrīsies no šlakvielām, toksīniem, normalizēsies gremošanas sistēmas darbība. Organiskās skābes, kuras žāvētās plūmes nogādā organismā, palīdz sašķelt un sadedzināt taukus, bet pektīns normalizē cukura līmeni asinīs.

Neskaitot visas augstākminētās noderīgās īpašības, žāvētajām plūmēm ir vēl viena patīkama īpašība – tās veicina bada sajūtas mazināšanu. Viena – divas žāvētās plūmes mazina apetīti, un augošā bada sajūta pazudīs.

Jūs varēsiet sagaidīt pusdienas vai vakariņas, nepārkāpjot izvēlēto ēdienkarti. Žāvētās plūmes var pievienot jebkurai izvēlētajai diētai, protams – saprātīgā daudzumā. Izņēmums ir ārstnieciskās diētas, kuras nozīmē ārsts.

Žāvētās plūmes var izmantot kā pamata produktu atslodzes dienas laikā. Vajag apliet žāvētās plūmes ar aukstu, uzvārītu ūdeni un dienas laikā nelielās porcijās tās apēst ik pēc divām – trim stundām.


 

Līdzīgi raksti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Vairāk par sīkdatnēm

Kas ir sīkdatnes? Sīkdatne ir neliels teksta fails, ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Tā vietnei palīdz atcerēties jūsu pieteikumvārdu un/vai iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt, lai katru reizi jums tie nebūtu jānorāda no jauna.

Close