Uzbriedināti kvieši un kviešu klijas. Ko labu tie dod organismam?


Jau daudzus tūkstošus gadu zeltainie kviešu graudi dāvā cilvēkam spēku, enerģiju un veselību.

Kvieši nostiprina un stimulē organisma aizsargspēkus, veicina aknu un žultspūšļa slimību ārstēšanu, paaugstina organisma imunitāti.

 

Uzbriedināti kvieši

Tie ir veselīgi arī pret prostatas, nieru un urīnpūšļa slimībām: mazina sāpes zarnu trakta un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā, teicami tīra zarnu traktu no sārņiem.

Šim mērķim kviešu graudi jānomazgā un uz nakti jāiemērc, bet no rīta tajā pašā ūdenī jāizvāra. Vārītos graudus ieteicams ēst kopā ar dārzeņiem un skābpiena produktiem. Var vārīt arī kviešu putraimus, pievienojot pēc garšas sviestu, sāli un cukuru.

Kviešu klijas

To vērtība ir lielais pārtikas šķiedru saturs, kas tik nepieciešams normālai zarnu trakta darbībai. Klijas ir pats labākais līdzeklis pret aizcietējumu un organisma attīrīšanai.

Lai zarnu trakts strādātu normāli, pietiek jebkuram ēdienam pievienot 2 ēdamkarotes kliju, kas savlaicīgi (2–3 stundas pirms lietošanas) aplietas ar karstu ūdeni un uzbriedinātas putriņveida masā.

Pārtikas klijas lieto aizcietējuma, aterosklerozes, žults izvadceļu slimību un diabēta ārstēšanai.

Uzmanību! Profilakses nolūkos nav vēlams uzturā lietot vairāk par 2 ēdamkarotēm kliju, jo kopā ar šķiedrvielām no organisma var tikt izvadīti arī tam nepieciešamie mikroelementi un vitamīni. Klijas nedrīkst lietot kuņģa čūlas slimības saasināšanās gadījumā.

Avots: VK.com

Leave a Comment