Trīs produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt pirms pagatavošanas

Ir vairāki produkti, par kuriem pat neesam iedomājušies, ka to mazgāšana pirms gatavošanas varētu izraisīt negatīvu efektu.

Tomēr tādi produkti ir, un mēs tevi ar tiem iepazīstināsim, kā arī piedāvāsim sarakstu ar produktiem, kas pirms gatavošanas jāmazgā obligāti!

Produkti, ko pirms gatavošanas mazgāt nedrīkst:

1. Olas

Pēc apstrādes uz olām izveidojas aizsargkārtiņa, kas absolūti nekaitē veselībai. Tā vajadzīga, lai uz olām iespējami esošās baktērijas nenokļūtu uz citiem produktiem.

Tāpēc olas pēc nopirkšanas olas un pirms gatavošanas nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt, citādi vienkārši nomazgāsi aizsargkārtiņu.

2. Vista

Vistu mazgāt pirms pagatavošanas ir īpaši bīstami. Kad vista nokļūst ūdenī, tā piesārņo to ar jēlā gaļā esošām baktērijām, bet pēc tam kopā ar ūdeni tās var nokļūt uz virtuves virsmām un piesārņot citus pārtikas produktus. Īpaši slikti ir tas, ka šādā veidā var saslimt pat ar salmonelozi.

Lai vista neradītu draudus veselībai, tā jāgatavo vismaz 75 grādu temperatūrā.

3. Zivis

Tas pats, kas ar vistu – zivju iepriekšēja mazgāšana neiznīcina tajās esošās baktērijas, bet veicina to izplatīšanos uz virtuves virsmām.

Šie produkti pirms to gatavošanas ir jāmazgā obligāti:

1. Konservu kārbas

Nekad neatver konservu kārbu, to iepriekš nenomazgājot. Pa to laiku, kamēr konservi stāv veikala plauktā, uz to vāciņa sakrājas daudz putekļu un dažādu mikroorganismu, tāpat katrs var paņemt kārbu rokās un nolikt to atpakaļ. Lai izvairītos no saindēšanās un dažādām infekcijām, katru kārbu pirms atvēršanas nepieciešams nomazgāt.

Iesakām pēc iespējas mazgāt tos produktus, kas atrodas kārbās, lai noskalotu konservantus vai ķīmiskas piedevas.

2. Augļi un dārzeņi ar neēdamu miziņu

Pat ja augļa vai dārzeņa mizu neēd, bet vienkārši izmet ārā, to vienalga vajag kārtīgi nomazgāt. Te jāmin iecienītos banānus, citronus, apelsīnus, mandarīnus, melones. Ja tīra tos ar rokām, visas baktērijas un apstrādes ķimikālijas automātiski nokļūst uz tām, bet pēc tam tiek apēsti.

3. Augļi un dārzeņi ar ēdamu miziņu

Tos mazgā ar vēsu ūdeni un bez mazgāšanas līdzekļu pievienošanas. Lai samazinātu baktēriju daudzumu, kas varētu būt palikušas pēc mazgāšanas, augļus un dārzeņus noslauka ar papīra dvielīti.

Leave a Comment