Trīs augu receptes pret stenokardiju. Neietekmē asins stāvokli!


Šīs receptes neietekmē asins stāvokli, tāpēc tās var lietot cilvēki, kam ir tā sauktās biezās asinis (pastiprināta asinsrece).

1. Sajauc pa 2 ēdamkarotēm kaltētus sasmalcinātus mežrozīšu, aronijas un asinssārtās vilkābeles augļus, pļavas āboliņa ziedus, meža zemeni (visu augu), pa 1 ēdamkarotei – parastā pelašķa un piecdaivu māteres lakstus. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, 40 minūtes nostādina slēgtā traukā, tad izkāš un pēc garšas saldina ar medu. Dzer pa 1/3 glāzes 5 reizes dienā.

2. Vienādās daļās sajauc sasmalcinātas pieneņu saknes, sējas burkānu sēklas, kliņģerīšu, griķu un pļavas āboliņa ziedus, ābolu mizas un mežrozīšu augļus. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar vārītu atdzesētu ūdeni, stundu nostādina, tad uzkarsē līdz viršanai, nostādina vēl 20 minūtes slēgtā traukā un izkāš. Dzer pa malkam dienas laikā.

3. Sajauc pa 2 ēdamkarotēm piparmētras, šaurlapu kazrozes, parastās raudenes un ārstniecības amoliņa lakstus, mežrozīšu un asinssārtās vilkābeles augļus. Ēdamkaroti maisījuma ieber termosā, aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 2 stundas, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pēc ēšanas.

Šos maisījumus var lietot regulāri, mainot tos ik pēc 2 nedēļām.

Leave a Comment