Trauku dvielis – svarīga lieta virtuvē. Kādu izvēlēties, kā kopt?

Trauku dvielis ir svarīga lieta virtuvē. To neskaitāmas reizes lieto, lai slaucītu traukus un ņemtu karstus katlus.

Trauku dvielis ne tikai uzsūc ūdeni un izlietus šķidrumus, bet tajā arī savairojas baktērijas, tāpēc regulāri jāmazgā. Tomēr katram audumam ir atšķirīgas īpašības – daži uzsūc šķidrumus daudz labāk un tāpēc ir piemērotāki slaucīšanai.

• Kokvilnas trauku dvieļi ir lētākā, bet bieži ne labākā izvēle. Tie sevišķi labi nežūst un bieži pēc laiciņa sāk smakot. Smaka var nepazust, pat vairākas reizes mazgājot, tāpēc kokvilnas dvieli vajadzētu izvēlei atstāt pēdējā vietā.

• Lina vai puslina trauku dvieļi labi uzsūc mitrumu un labi noslauka traukus, neatstājot plūksnas uz mirdzošām glāzēm. Tie ir izturīgi, tomēr pirms pirmās lietošanas vairākas reizes jāizmazgā, lai zaudētu stīvumu un būtu vislabākie lietošanā.

• Mikrošķiedras trauku dvieļi ir modernāks risinājums, tie absorbē līdz pat piecām reizēm vairāk ūdens nekā parasts trauku dvielis. Tie pēc lietošanas arī ātri izžūst. Mikrošķiedra ir darināta no sīku neilona un poliestera šķiedru savijuma. Vienīgais mīnuss: cilvēkiem ar ļoti sausu ādu vai ekzēmu mikrošķiedras dvieļi var šķist kaitinoši – pielīpoši un kairinoši ādai.

• Vienmēr mazgājiet trauku dvieļus tik karstā ūdenī, cik iespējams, lai atbrīvotos no visām baktērijām.

• Izvairieties no ķīmiskiem auduma mīkstinātājiem, jo tie atstāj uz auduma kārtiņu, kas neļauj kārtīgi noslaucīt traukus. Pamēģiniet kā mīkstinātāju tā vietā lietot parastu balto etiķi. Tā papildu priekšrocība – etiķis novērš nepatīkamas smakas, pat no kokvilnas dvieļiem.

Leave a Comment