Tie produktu savienojumi, no kuriem vajadzētu izvairīties

Vai jūs zinājāt, ka olu un piena vienlaicīga lietošana uzturā nebūt nav laba? 

Lai gan netiek iegūtas nekādas nāvējošas sekas, šī kombinācija var nodarīt nopietnu kaitējumu jūsu veselībai ilgtermiņā. Problēma ir tajā, ka krasi atšķiras šo produktu olbaltumvielu struktūra, kas nopietni apgrūtina to pēcāku pārstrādi.

Lūk, pāris noteikumi tam, kā nevajadzētu kombinēt produktus. Vajadzētu izvairīties no šādām produktu kombinācijām:

* Piena produkti un antibiotikas: daudzas antibiotikas ir saistītas ar kalciju, dzelzi un citām minerālvielām, kas atrodami piena produktos. Tas pasliktina antibiotiku uzsūkšanās spējas, kas gala rezultātā samazina tā spējas cīnīties ar dažādām infekcijām. Pirms antibiotiku iegādes noskaidrojiet, vai šīs zāles drīkst savienot ar piena produktiem. Ja nē, tad apmēram divas stundas pirms un pēc zāļu lietošanas piena produktus lietot ir aizliegts.

* Laima un medikamenti pret klepu: laims var bloķēt fermentus, kas samazina holesterīna līmeni. Ir daudzi klepus medikamenti, kuru sastāvā esošās vielas laima iedarbībā var uzkrāties jūsu asinsvados, kas nebūt nav labi veselībai. Ieteicams šos produktus kopā nelietot.

* Lēcas un sarkanvīns: sarkanvīnā ir savienojumi, kas zināmi kā tanīns. Kad tanīns tiek sajaukts kopā ar augu izcelsmes dzelzs avotiem (kādi ir, piemēram, lēcās un sojas pupiņās), tas nopietni traucē minerālu uzsūkšanās procesam jūsu organismā.

* Banāni un piens: ajūrvēdā šo uzskata par vienu no smagākajiem un toksiskākajiem savienojumiem. Tiek uzskatīts, ka šāds savienojums pārkrauj organismu un palēnina prāta spējas. Ļoti ieteicams šādu savienojumu neizmantot, taču, ja gadījumā nespējat pretoties kārdinājumam, centieties klāt pielikt kardamonu vai muskatriekstu, kas stimulē gremošanu.

* Ūdens ēšanas laikā: ļoti daudzi ārsti iesaka izvairīties no ūdens lietošanas ēšanas laikā, jo tas var traucēt pilnvērtīgai ēdiena sagremošanai. Starp ēdienreizi un ūdens dzeršanas brīža vajadzētu starpā būt vismaz 30 minūtēm. Tas palīdzēs organismam veiksmīgi uzsūkt visas ar ēdienu uzņemtās barības vielas.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment