Sola karstas dienas: kā palīdzēt saules dūriena upurim?


Saķert saules dūrienu karstās un saulainās dienās ir vieglāk par vieglu. Daudziem, kuriem tā atgadījies, pēcāk sākas vēl citas problēmas, un viena no tām ir – biežas galvassāpes.

Tiesa, ar laiku sāpes kļūst mazāk intensīvas, taču tik un tā ilgāku laiku uzturēties saulē, īpaši bez galvassegas, nav ieteicams.

Pats labākais variants ir viegla dabīga materiāla platmales cepure. Dažkārt sievietes vispirms mēdz galvai apsiet plānu lakatiņu un tikai tad uzlikt cepuri. Arī tas ir aplami. Lai cik plāns ir lakatiņš, tas savas funkcijas pilda un var izprovocēt siltuma dūrienu.

Mazināt galvassāpes var ar vienkāršiem tautas līdzekļiem.

* Svaigi spiestā galda biešu sulā samitrina 2 vates tamponus un uz 3–4 minūtēm ieliek nāsīs. Atliekt galvu atpakaļ nav nepieciešams.

* Svaigai citrona miziņai (nedaudz lielākai par 2 eiro monētu) noņem balto kārtiņu un ar miklo pusi uz vairākām minūtēm pieliek deniņiem. Kad zem miziņas āda kļūs viegli sārta, sāks niezēt un viegli dedzināt, tā jānoņem.

* Labi palīdz arī svaigas kāpostu vai ceriņu lapas. Tās pieliek sāpošajai vietai un nostiprina. Apsēju tur, līdz sāpes pāriet.

Leave a Comment