Skuju dzēriens, tīruma kosa ar pienu. Neparasti un iedarbīgi līdzekļi pret nogurumu

Pret sliktu pašsajūtu, ātru nogurumu, muskuļu vājumu, stresiem un neirozēm labi palīdz organismu stiprinošie dzērieni.

Tīruma kosas dzēriens
Senos dziedniecības traktātos tīruma kosa tiek saukta par zemnieku dārzeni. Iespējams, tāpēc, ka augs ir bagāts ar C vitamīnu – 100 g tīruma kosas ir 200 mg askorbīnskābes. Augā netrūkst arī karotīna, organisko skābju, miecvielu, minerālsāļu, flavonoīdu un citu vērtīgu komponentu.
Tīruma kosai ir urīndzenoša, pretiekaisumu un asiņošanu apturoša iedarbība.

Tā uzlabo vielmaiņu, veicina iekaisuma procesu samazināšanos organismā, šķīdina akmeņus nierēs un urīna izvadkanālos, aptur asiņošanu. Tāpēc tīruma kosas dzēriens ne tikai ir vitamīniem bagāts un organismu stiprinošs, bet arī dziedniecisks. Īpaši tas ieteicams cilvēkiem, kas sirgst ar podagru, nierakmeņu slimību, aterosklerozi un vielmaiņas traucējumiem.

Tīruma kosa ar pienu
* Tīruma kosas auglenīcām noņem apvalku, nomazgā un sasmalcina. Pēc tam aplej ar pienu, pieliek cukuru un nostādina 10 minūtes (uz glāzi auglenīcu ņem glāzi piena un 15 g cukura).

Priežu skuju dzēriens
Priežu skujas ir veselīgas, jo tajās ir ļoti daudz C vitamīna (ziemā tā daudzums palielinās pat trīskārt).

Lai pagatavotu dzērienu, skujas no zariņiem jāatdala tā, lai to sveķainā pamatne paliktu pie zara. Pēc tam skujas aplej ar verdošu ūdeni (uz 1 kg skuju ņem 3 litrus ūdens) – tā šķidrumā labāk izdalās askorbīnskābe un skujas tiek atbrīvotas no vaskainās virskārtiņas un putekļiem.

Pēc 3–5 minūtēm karsto ūdeni nolej, skujas noskalo aukstā ūdenī, aplej ar viegli skābenu ūdeni (5 litri uz 1 kg skuju) un nostādina 12 stundas. Iegūto uzlējumu dzer pa glāzei 2 reizes dienā.

Leave a Comment