Uzpūties vēders ko darīt? Seši labākie produkti, kurus jāēd, kad vēderā gāzes

Uzpūties vēders ko darīt

Uzpūties vēders ko darīt? Tā ir ļoti nepatīkama un traucējoša sajūta. Tā rada ne tikai fizisku diskomfortu, bet reizēm arī vizuālu, jo vēders mēdz tik ļoti sapūsties, ka tas pat no malas ir redzams.

Vēdera pūšanos parasti izraisa dabīgi pārtikas pārstrādāšanas procesi, taču ne visi pārtikas produkti izraisa vēdera pūšanos. Šodien mēs jums pastāstīsim, kādu produktus jāēd, kad vēders ir nejauki sapūties.

Uzpūties vēders ko darīt: Gurķi (dabīgais diurētiķis)

Gurķu sastāvā ir ļoti daudz ūdens un tie ir pilni ar šķiedrvielām, kas padara tos par vienu no labākajām uzkodām jūsu vēderiņam. Gurķiem piemīt urīndzenošas īpašības, kas var palīdzēt samazināt vēdera pūšanos, palīdzot jums justies daudz labāk.

Piparmētru tēja (spazmolītisks līdzeklis)

Piparmētru tēja palīdz nomierināt zarnu gludo muskulatūru, tādā veidā atbrīvojot no diskomforta un gāzēm vēderā, kā arī taisnajā zarnā. Šāda tēja var arī nomierināt iekaisuma procesus zarnās. Lietojiet uzturā piparmētru tēju, tādā veidā samazinot vēdera pūšanos un dažādus iekaisuma procesus zarnās.

Dilles

Ļoti daudzi indiešu restorāni visiem saviem ēdieniem klāt sniedz nelielu trauciņu ar fenheļu sēklām to lietošanai pēc maltītes. Tie stimulē gremošanas traktā esošos fermentus, tādā veidā uzlabojot ēdiena pārvietošanos pa gremošanas traktu. Tas palīdz samazināt vēdera pūšanos, refluksus un gāzes. Jūs varat ēst gan sēklas, gan dzert tēju, vai arī pagatavot tos dažādos ēdienos.

Papaija (papaīns)

Papaijās ir ļoti daudz papaīns (papaijas enzīms), kas ir balta un pienaina viela. Papaijai piemīt vāja caureju veicinoša iedarbība, kas var mazināt aizcietējumu un var uzlabot zarnu veiktspēju.

Lasi arī: Kā attīrīt aknas: Sešu sastāvdaļu kokteilis, kurš palīdzēs atveseļot aknas! Efekts būs jūtams jau ļoti drīz

 

Uzpūties vēders ko darīt: Jogurts (probiotiķis)

Izvēlieties jogurtus, kuru sastāvā ir aktīvās baktērijas. Lietojot uzturā šādu jogurtu, jūs nodrošināsiet bifidobaktēriju un laktobaktēriju veidošanos zarnās, kas skaitās labās zarnu un kopējā gremošanas  trakta baktērijas. Labās baktērijas uzlabos gremošanas trakta darbību, tāda veidā samazinot vēdera pūšanos. Lai jogurts labāk garšotu, tam klāt varat pievienot svaigus augļus.

 Banāns (kālijs)

Barība, kuras sastāvā ir daudz nātrija, var izraisīt vēdera pūšanos. Tieši tādēļ ir ļoti svarīgi panākt, ka organismā kālija un nātrija līdzsvars ir vienāds. Lieciet klāt brokastīm banānu šķēlītes, vai arī izmantojiet šo augli kā uzkodu starp ēdienreizēm.

 

Jums noteikti būs interesanti izlasīt par iemesliem, kāpēc jum, visticamāk, pūšas vēders, lai problēmu atrisinātu ilgtermiņā! Uzpūties vēders un gāzes: iemesli un kā sev ātri palīdzēt! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment