Septiņi dabīgi līdzekļi, kas palīdzēs no piemājas dārza atbaidīt ērces

Ir atnācis pavasaris, kas nozīmē to, ka pakāpeniski kļūs arvien siltāks un sāks aktivizēties ērces, tāpēc ir pēdējais laiks padomāt gan par savu, gan savu tuvinieku drošību.

Katrs no mums zina, ka ērces izplata divas ļoti nepatīkamas un visnotaļ bīstamas slimības – ērču encefalītu un Laima slimību, kas ir iemesls tam, kāpēc mums no tām būtu īpaši jāuzmanās.

Ērces ir sastopamas ne tikai mežos vai pļavās, bet arī mūsu pašu piemājas dārziņos. Viens no veidiem, kā sevi pasargāt – doties vakcinēties, taču paralēli tam vajadzētu piekopt arī citus drošības pasākumus, tāpēc mēs vēlamies tev pastāstīt par to, kā no sava piemājas dārziņa atbaidīt šīs negantās būtnes.

1. Regulāra mauriņa pļaušana

Regulāra mauriņa pļaušana ir ļoti svarīgs pasākums, kas veicams, lai atbrīvotu zaļo zonu no ērcēm. Noteikti jāsāk ar garās zāles nopļaušanu, jo ērcēm patīk atrasties garā zālē un aizaugušā apvidū, kā arī krūmos, kur tās gaida iespēju pieķerties cilvēkam vai dzīvniekam.

Noteikti neaizmirsti arī par aizaugušo krūmu apgriešanu – jo vairāk saules gaismas nonāks uz zāliena un krūmiem, jo mazāka iespējamība, ka ērces tajos mitināsies. Tās labāk dod priekšroku mitrai un ēnainai videi.

2. Atbrīvojies no atkritumiem un drazām

Noteikti savāc pērnās lapas, kas veido lielisku kompostu. Pēc zāles pļaušanas novāc sienu un arī to izmanto kompostam. Kā kritušās lapas, tā nopļautā zāle aiztur ūdens iztvaikošanu no zemes un rada papildu ēnu, bet abi šie apstākļi ērcēm ir kā radīti.

Ja dārzā mētājas kādas nevajadzīgas lietas, piemēram, celtniecības materiālu atliekas, dēļi vai koki, atbrīvojies no tiem. Atkritumi piesaista grauzējus un ērces mīl uzturēties nolaistā vidē. Sakop sev apkārt esošo vidi un padari to patīkamāku kā sev, tā arī ģimenes locekļiem un kaimiņiem.

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu, kā no sava dārza atbaidīt ērces!

Leave a Comment