Piparmētru piens un citi labi līdzekļi sirds stiprināšanai

Piparmētrās ir mentols un pienā – B vitamīni, kas nāk par labu sirdij.

Iepazīstinām ar dažiem līdzekļiem pret sirds vājumu, kurus lietoja jau mūsu senči.

Konsultējieties ar ārstu, pirms izmēģināt augu valsts līdzekļus, lai izvairītos no blaknēm, jo īpaši, ja lietojat citas zāles.

• Šis lētais mājas līdzeklis pieejams katram: svaigi spiesta sīpola sula, kas sajaukta ar nelielu daudzumu medus nostiprinās sirdi.

• Piparmētru piens ir nedārgs līdzeklis, kas veicina asins cirkulāciju. Pārlejiet verdošu pienu dažām kaltētām piparmētru lapiņām un ļaujiet ievilkties 5 minūtes, tad nokāsiet un maziem malciņiem izdzeriet.

• Sešas nedēļas izdzeriet divas tases vilkābeles tējas dienā, ievērojot vismaz 4 stundu intervālu. Vilkābele ieņem goda vietu gan Eiropas, gan Ķīnas augu ārstniecībā kopš senseniem laikiem. 19. gadsimtā tā kļuva īpaši populāra kā sirdi stiprinošs toniks, un mūsdienās daži klīniski pētījumi to apstiprina.

• Iekaisiet miltos nedaudz kanēļa, kad cepat biskvītus vai kūkas. Kanēlis palīdz nostiprināt sirds un asinsvadu sistēmu, pasargājot sirdi no saslimšanas. Šī garšviela arī iedarbojas kā asinis šķidrinoša viela, kas uzlabo asinsriti.

• Ēdiet daudz riekstu. Riekstiem ir labvēlīga ietekme uz sirdi. Tie pazemina zema blīvuma lipoproteīna jeb “sliktā” holesterīna līmeni asinīs – augsts tā līmenis ir viens no primārajiem sirds slimību cēloņiem. Turklāt rieksti samazina trombu veidošanās risku, kas var izraisīt letālu sirdslēkmi, kā arī uzlabo artēriju sieniņu veselību.

Leave a Comment