Pienenes nāk par labu sirdij – pat pēc infarkta!

Viens no augiem, kas palīdz atgūt spēkus un veselību pēcinfarkta periodā, ir parastā pienene.

* Ēdamkaroti žāvētu pieneņu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas.

* Žāvētas pieneņu saknes saberž vai samaļ pulverī. Lieto pa tējkarotei (bez kaudzes) 20 minūtes pirms ēšanas pēc šādas shēmas: vispirms dažas sekundes pulveri patur mutē, lai tas piesātinātos ar siekalām, tad norij, uzdzerot malku ūdens.

Ja to grūti izdarīt, pulveri var sajaukt ar nelielu daudzumu medus un savirpināt mazus zirnīšus, kas lēnām jānosūkā. Vēl var izmantot arī šādu recepti:

* 2 tējkarotes sasmalcinātu sakņu uz nakti aplej ar glāzi auksta ūdens, no rīta uzkarsē līdz viršanai, 5 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš, sadala novārījumu 4 devās un izdzer dienas laikā 20 minūtes pirms ēšanas.

Pieneņu preparāti ne tikai palīdz sirdij, bet arī stabilizē ūdens un sāļu maiņas procesus organismā, atjauno un nostiprina nervu sistēmu.

* Vēl pēcinfarkta periodā ieteicams lietot svaigi spiestu burkānu sulu – pa glāzei dienā. Izdzer 2–3 reizēs maziem malkiem, it kā izgaršojot.

Leave a Comment