Pieci lieliski vingrinājumi ceļiem, kas samazinās sāpes pārvietošanās laikā

  1. Sēšanās uz krēsla ar bumbu starp ceļiem

1

Vingrinājumu sāciet, sēžot uz krēsla (turklāt, starp kājām bumbas vietā varat likt arī spilvenu). Pārliecinieties, ka kājas pilnībā atrodas uz grīdas, bet rokas izstieptas priekšā ar plaukstām vērstām uz leju. Pārvietojiet svaru uz ķermeņa augšdaļu un pieceliet sevi no krēsla, joprojām turot rokas taisni izstieptas sev priekšā. Bumbai visu laiku jāpaliek cieši saspiestai starp ceļiem.

  1. Kājas pievilkšana pie sevis

2

Nostājieties stāvus blakus krēslam. Ar labo roku atspiedieties pie krēsla atzveltnes un kreiso roku novietojiet uz sāniem. Kreiso kāju paceliet taisni sānis, lai tā atrastos apmēram 45 grādu leņķī. Pārliecinieties, lai vēdera muskulatūra būtu sasprindzināta. Pagrieziet kreisās kājas celi pretim labajam gurnam un virziet to uz augšu, mazliet paturiet šādā pozīcijā, tad laidiet kāju sānis atpakaļ lejā. Vingrinājums jāatkārto katrai kājai vismaz 20 reizes.

  1. Tiltiņš

3

Apgulieties ar muguru uz grīdas. Starp ceļiem saspiediet nelielu bumbiņu (ja tāda nav, atkal varat izmantot spilvenu). Sasprindziniet presi, dibena vaigus, salieciet kājas ceļos un celiet ķermeņa lejasdaļu uz augšu. Vingrinājuma veikšanas brīdī vismaz 30 reizes mazliet saspiediet starp ceļiem esošo bumbu. Tad lēnām laidiet gurnus uz leju.

  1. Bumbas ripināšana

4

Vingrinājumu uzsāciet guļot uz grīdas. Zem kreisās kājas pirkstiem palieciet mīkstu bumbu. Lēnām ritiniet bumbu tik tālu, līdz kāja būs pilnībā iztaisnojusies. Pēc tam atkal lēnām virziet bumbu atpakaļ sākuma pozīcijā. Katrai kājai vingrinājumu pildiet vismaz piecas reizes. Ja vēlaties iegūt pēc iespējas labākus rezultātus, šo pašu vingrinājumu varat pildīt arī no tiltiņa pozīcijas.

  1. Četrgalvu muskulis

5

Nostājieties taisni ar seju pret krēsla atzveltni. Ar labo roku turieties pie krēsla, lai noturētu līdzsvaru. Kreiso kāju salociet uz aizmuguri, bet ar kreiso roku pieturiet savu pēdu un pavelciet to nedaudz uz savu pusi. Šajā pozīcijā nepieciešams noturēties vismaz 30 sekundes, pēc tam atkārtojiet šādu pašu darbību arī ar otru kāju.

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem, radiem vai paziņām!

Leave a Comment