Piecas receptes, kas noderēs Jaunā gada svinību sagaidīšanai!

3

Augļu šašliki ar bekonu

SASTĀVDAĻAS

  • 12 lielas vīnogas
  • 1 kivi
  • 1 banāns
  • konservēti ananasi vai persiki
  • 8 plānas bekona šķēlītes
  • koka irbulīši šašlikam
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

PAGATAVOŠANA

  1. Koka irbulīšus uz pāris stundām iemērcējiet ūdenī vai baltvīnā.
  2. Kivi, banānus un ananasu sagrieziet nelielos gabaliņos. Uz irbulīšiem pamīšus lieciet augļus: ananass, vīnoga, banāns, kivi (pēc izvēles, bet nelieciet divus vienādus augļus vai ogas blakus).
  3. Ietiniet augļus bekonā un katru no tiem aplejiet vēl ar citronu sulu. Šašlikus nepieciešams 5 – 7 minūtes cept uz grila vai speciālās grilpannas. Tos var pasniegt gan aukstus, gan siltus.

hey

Mandarīnu saldējums

SASTĀVDAĻAS

  • 1 kg mandarīnu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 400 g kondensētā piena
  • vaniļas cukurs vai vaniļa pēc garšas

PAGATAVOŠANA

  1. Mandarīnus nomizojiet un blenderī sasmalciniet. Iegūto masu izspiediet caur sietu, lai atbrīvotos no nevajadzīgām daļiņām un sēklām.
  2. Bļodiņā sajauciet kopā saldo krējumu, kondensēto pienu un mandarīnu masu. Pievienojiet vaniļu pēc izvēles.
  3. Pārlejiet masu nelielos trauciņos un lieciet saldētavā. Pēc pāris stundām masu pārmaisiet vēlreiz. Tas nepieciešams, lai masa būtu viendabīga.
  4. Vislabākais veids, kā pasniegt pagatavoto saldējumu, ir apelsīnu miziņās, tādā veidā panāksiet daudz svinīgāku izskatu. Tāpat ir iespējams pagatavot arī apelsīnu saldējumu.

werfewrfew

Vistas flambē

SASTĀVDAĻAS

  • vesela vista vai cālēns
  • koriandrs
  • sāls un pipari
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 pudele tumšā alus
  • 4 ēdamkarotes vodkas

PAGATAVOŠANA

  1. Vistu iesmērējiet ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pirms cepšanas, ļaujiet vistai pāris stundas iemarinēties.
  2. Alus pudeli izmazgājiet, noņemiet etiķeti. Ņemiet dziļo cepamformu, tajā lieciet foliju un ielejiet tajā vidēi 2/3 tumšā alus. Atlikušo alu atstājiet pasniegšanai. Vistu uzsēdiniet uz pudeles un lieciet cepamformā.
  3. Vistu nepieciešams cepts 180°C temperatūrā vidēji 45 – 60 minūtes.
  4. Zeltainā vista ir gatava ēšanai! Pirms pasniegšanas galdā, aplejiet ēdienu ar atlikušo alus daudzumu un vodku, pielaidiet uguni. Izskatīsies ļoti iespaidīgi! Nesatraucieties, to var ļoti viegli nodzēst – uzlieciet vāciņu, un viss!

Dalieties ar šīm lieliskajām receptēm!

Leave a Comment