Piecas receptes, kas noderēs Jaunā gada svinību sagaidīšanai!

1

Banānu salāti

SASTĀVDAĻAS

  • 2 banāni
  • 2 tējkarotes citronu sulas
  • 100 g cieta siera
  • 100 g šķiņķa
  • 50 g ciedru riekstu
  • svaigas pētersīļu lapas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • 1 ēdamkarote majonēzes vai krējuma

PAGATAVOŠANA

  1. Banānus sagrieziet ripiņās un apsmidziniet tās ar citronu sulu, lai nepaliek tumši.
  2. Sieru un šķiņķi rupji sarīvējiet. Svaigos pētersīļus smalki sagrieziet, vienu tējkaroti ciedru riekstu saspiediet ar mīklas rulli.
  3. Sajauciet kopā banānus, sieru, šķiņķi, sasmalcinātos pētersīļus, veselos un sasmalcinātos ciedru riekstus. Pievienojiet garšvielas pēc izvēles. Ja vēlaties, varat slātiem pievienot arī majonēzi vai krējumu. Salātus dekorējiet ar tomāta šķēlīti, vārītas olas ceturtdaļu vai granātābola daļiņām.

2

Kanapē maizītes ar siļķi un āboliem

SASTĀVDAĻAS

  • 7 pikantās siļķes filejas
  • 300 ml krējuma
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 ābols
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • maizes šķēlītes vai krekeri

PAGATAVOŠANA

  1. Siļķes fileju sagrieziet nelielos vienādos gabalos.
  2. Smalki sarīvētos ābolus sajauciet ar krējumu, sinepēm, etiķi un cukuru. Pievienojiet sāli un citas garšvielas.
  3. Aplejiet siļķes filejas ar pagatavoto mērci un ļaujiet tām pāris stundas iemarinēties. Tad sagatavojiet nelielas kanapē maizītes, kurām pa virsu klāts ābolu maisījums un siļķes filejas. Varat tās izdekorēt ar zaļumiem.

Lai uzzinātu arī pārējās 3 lieliskās receptes, šķir nākamo lapu


 

Līdzīgi raksti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Vairāk par sīkdatnēm

Kas ir sīkdatnes? Sīkdatne ir neliels teksta fails, ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Tā vietnei palīdz atcerēties jūsu pieteikumvārdu un/vai iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt, lai katru reizi jums tie nebūtu jānorāda no jauna.

Close