Pašgatavoti sejas losjoni: vairākas receptes dažādiem ādas tipiem

Skaista āda nav iespējama bez labas un regulāras kopšanas. Vienmēr jānotīra sviedri un dekoratīvā kosmētika – tas ir labs pirmais solis, bet barojošas sejas maskas pazīstamas jau kopš seniem laikiem, lai saglabātu skaistumu un jaunību.

Spēcīgi mazgāšanas līdzekļi, piemēram, ziepes vai toniki ar augstu alkohola saturu kopā ar netīrumiem un taukiem notīra no sejas dabīgās eļļas. To vietā izvēlieties saudzējošus produktus, kas atbilst jūsu ādas tipam. Tos visus var uzklāt ar vates bumbiņu.

Piezīme: pašgatavotos losjonus vienmēr uzglabājiet ieteiktajā temperatūrā un nekad neglabājiet tos ilgāk nekā paredzēts. Nerūpīgas glabāšanas dēļ tajos var sākt augt baktērijas.

Normālas ādas attīrīšana
• Sajauciet pustrauciņu jogurta bez piedevām, 1 ēdamkaroti olīveļļas un 2 tējkarotes citrona sulas. Klājiet uz sejas, pēc 2 minūtēm noskalojiet ar siltu ūdeni. Šo tīrītāju var glabāt ledusskapī divas līdz trīs dienas.

• Sasildiet 50 g paniņu un izšķīdiniet tajās 1 tējkaroti medus. Iemaisiet 1 tējkaroti citrona sulas. Uzklājiet uz sejas un notīriet to ar vieglām, apļveida kustībām. Pēc 2 minūtēm noskalojiet ar siltu ūdeni.

Taukainas ādas attīrīšana
• Pārlejiet 250 ml verdoša ūdens raspodiņiem, kumelītēm un salvijai, ņemot pa 1 ēdamkarotei no katra auga. Pēc 5 minūtēm nokāsiet un ļaujiet atdzist. Pievienojiet 200 ml paniņu un ielejiet pudelē. Pirms lietošanas sakratiet. Neilgu laiku paturiet uz sejas, tad noskalojiet ar siltu ūdeni. Maisījumu var uzglabāt ledusskapī līdz trīs dienām.

• Asā nātre veicina asinsriti un kopj taukainu ādu. Uzkarsējiet sauju kaltētu nātru lapu 300 ml piena. Nokāsiet pienu, tiklīdz tas sācis vārīties, un atstājiet atdzist pirms lietošanas.

Losjona atliekas noskalo ar lielu daudzumu silta ūdens.

Nomierinošs losjons
Šis ziedu losjons atvēsinās un atsvaidzinās gan normālu, gan jūtīgu ādu.

4 ēdamkarotes burvjulazdas
4 ēdamkarotes rožūdens
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 pilieni lavandas eļļas
2 pilieni rožu ģerāniju eļļas

• Fenheļa losjons jau kopš seniem laikiem lietots ādas izskata uzlabošanai. 30 minūtes karsējiet 3 ēdamkarotes fenheļa sēklu 150 ml paniņu uz ļoti zemas uguns. Ļaujiet atdzist, nokāsiet un lietojiet.

• Vai arī sajauciet 1 ēdamkaroti sagrūstu linsēklu, 1 ēdamkaroti auzu kliju, 1 pilienu citronu eļļas un nedaudz karsta ūdens.

Leave a Comment