Pārtikas produkti aizsardzībai pret vēzi

Vēža šūnu iznīdēšanai lieliski palīgā nāk arī dabas veltes, šajā gadījumā tās ir gan ogas, gan augļi, gan dārzeņi. Lai pasargātu savu organismu no šīs briesmīgās slimības, rūpējieties par savu ķermeni katru dienu.

Lai pasargātu sevi no vēža šūnu attīstības organismā, lietojiet uzturā šādus augļus, ogas un dārzeņus.

  • ĀBOLI, BROKOĻI, OGAS, CITRUSAUGĻI un citi krustziežu dzimtas dārzeņi – tie satur flavonoīdus, kas darbojas kā antioksidanti. Tiek uzskatīts, ka tieši flavonoīdi novērš arī šūnu DNS bojājumus.
  • TOMĀTI UN DAŽĀDI TOMĀTU IZSTRĀDĀJUMI – tie satur likopēnu, kas aizsargā pret prostatas vēzi.
  • SĪPOLI UN ĶIPLOKI – tajos ir sēra savienojumi, kas var veicināt jūsu imūnsistēmas dabīgo aizsardzību pret vēža šūnām, kā arī spēj palēnināt audzēja attīstību. Dažos pētījumos tika atklāts, ka ķiploku lietošana uzturā var samazināt risku saslimt ar kuņģa vēzi.
  • ZAĻĀ TĒJA – tā satur epigallokatehīna gallātu (EGCG), kas ir katehīns, kurš var palīdzēt cīņā pret vēzi veselos trīs veidos: tas var samazināt kancerogēno vielu veidošanos organismā, palielināt organisma dabīgās aizsargspējas, kā arī apspiest vēzi veicinošos faktorus. Daudzi zinātnieki uzskata, ka EGCG ir līdz šim spēcīgākais atklātais līdzeklis cīņā pret vēzi.
  • BRAZĪLIJAS RIEKSTI, JŪRAS VELTES, MAIZE, KVIEŠU KLIJAS, DAŽI GAĻAS VEIDI, ZIVIS, KVIEŠU ASNI, BRŪNIE RĪSI UN AUZAS – tie visi satur selēnu. Selēns ir mikroelements, kas ir ļoti iedarbīgs līdzeklis cīņā pret vēzi. Augi, jo īpaši kvieši, ir ļoti nozīmīgs selēna avots, taču selēna daudzums dažādos produktos var atšķirties atkarībā no tā, cik daudz selēna ir, piemēram, augsnē, kur tie aug (ja runa ir par augiem, augļiem un dārzeņiem).

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

Leave a Comment