Paņēmiens, kura dēļ iespējams novērst matu elektrizēšanos!

Kādēļ mati elektrizējas?

  1. Šāda problēma var rasties tad, ja mati ir ļoti sliktā stāvoklī, precīzāk, tie tiek nepareizi kopti. Vienmēr izmantojiet maigu šampūnu un izmantojiet balzāmu vai kondicionieri. Centieties matus nemazgāt katru dienu un obligāti rezi vai pat divas nedēļā izmantojiet savam matu tipam piemērotu matu masku. Ļoti labi, ja izmantojat kondicionieri, kuru nav nepieciešams izmazgāt.
  2. Matu elektrizēšanos ātri noņem minerālūdens un termāls ūdens. Turklāt, ja pēc matu mazgāšanas apsmidzināsiet tos ar minerālūdeni, sniegsiet daudz noderīgu vielu savai galvas ādai.
  3. Arī roku vai sejas krēms var savaldīt pavisam nesavaldīgus matus. Ņemiet krēmu, izsmērējiet to rokās un tad ar tām pieglaudiet matus. Tikai neņemiet pārak daudz krēma, jo rezultāta izskatīsies, ka Jums ir netīri mati.
  4. Ielejiet ūdenī pāris pilienus lavandas vai rožu ēteriskās eļļas un ar šādu maisījumu apsmidziniet matus. Tas tik tiešām samazina matu elektrizēšanos, turklāt, sniedz arī patīkamu aromātu.
  5. Ja ikdienā tiešām nevarat iztikt bez matu fēna, tad nepažēlojiet naudu, lai iegādātos fēnu ar gaisa jonizēšanas funkciju. Ticiet man, mati būs ārkārtīgi pateicīgi.
  6. Ļoti svarīga ir arī ķemme. Vislabāk izmantot ķemmi, kas veidota no bērza, vai arī no ebonīta. Pats galvenais – tai jābūt ļoti labi nopulētai.
  7. Savam šampūnam pievienojiet uzputotu olas baltumu un mazliet želatīna. Tas palīdzēs matiem kļūt mazliet smagākiem un nostiprinās tos.
  8. Izrādās, ka alus ir labs līdzeklis cīņā pret matu elektrizēšanos. Izmantojiet gaišo alu, lai ar to apsmidzinātu matus pēc mazgāšanas. Tikai nepārspīlējiet, citādi tie saķeps kopā. Atšķaidiet alu ar minerālūdeni (attiecībā 1:1), un iegūsiet ārstējošu līdzekli saviem matiem. Tie būs gludi un skaisti!
  9. Ziemā nedrīkst staigāt bez galvas sega, citādi iespējams apsaldēt galvas ādu. Cepuri, protams, ieteicams izvēlēties no dabīgiem materiāliem. Ja Jums ir sintētiska materiāla cepure, pirms došanās laukā, apstrādājiet tos ar antistatisku spreju.
  10. Lai atbrīvotos no matu elektrizēšanās, visvieglāk izmantot speciālu spreju, kas novērš šo problēmu. Ja Jums tāda nav, drīkstat matu ķemmē iepūst matu laku un izķemmēt matus.
  11. Vēdiniet telpas, kurās atrodaties, un centieties tajās mitrināt gaisu. Tādā veidā iespējams novērst pārāk sausus matus, kas arī ir galvenais to elektrizēšanās iemelss. Šādā gadījumā varat izmantot speciālos gaisa mitrinātājus vai uz radiatora uzlikt mitru dvieli.
  12. Izrādās, ka apavi ar gumijas zoli uzkrāj statisko elektrību matos, jo tie ļoti labi to vada. Gluži pretēji ir ar apaviem, kam ir ādas zole, jo tie nodrošina elektrības novadi, neļaujot tai nokļūt līdz matiem un apģērbam. Tādēļ iesakām sniegt priekšroku tādiem apaviem, kuriem ir ādas zole. Tas varētu izklausīties ārkartīgi muļķīgi, taču šis paņēmiens tiešām strādā.

Mati vienmmēr prasa pastiprinātas rūpes un kopšanu. Lai tos koptu, nepieciešams ne tikai lietot speciālus līdzekļus, bet arī sekot līdzi savam uzturam un ieradumiem. Domāju, ka piekritīsiet – labāk novērst problēmu laikus, nevis pēcāk tērēt naudu, laiku un nervus, lai to novērstu.

Novēlam ziemā neizskatīties pēc pūkainas pienenes! Dalieties arī ar savām draudzenēm!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment