Palīdzība sāpošai mugurai: vannas, aplikācijas, uzlējumi


Tādās reizēs, kad sāp mugura, parasti tūlīt pat tiek meklēta kāda pretsāpju tablete, kaut gan labi palīgi pret šīm sāpēm ir arī mazāk kaitīgie tautas līdzekļi.

Teicamu efektu dod ārstniecisko augu vannas, kas ir viens no senākajiem atveseļošanās veidiem. Patīkamo un aromātisko vannu ir viegli un vienkārši sagatavot, tā ātri noņem nogurumu, nomierina nervu sistēmu, atjaunina un attīra ādu, uzlabo miegu un vielmaiņas procesus organismā, bet pats galvenais – osteohondrozes slimniekiem noņem sāpes un muskuļu tonusu.

Dziedniecisks efekts vannai ir tikai tad, ja to izmanto ārstēšanās kursam – ne mazāk par 10–15 procedūrām ik pēc 1–2 dienām.

Ārstnieciskās vannas

Kumelīšu vanna. Izmanto auga lakstus ar ziediem. 300 g kumelīšu aplej ar 5 litriem verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad izkāš un pielej vannas ūdenim.

Salviju vanna. 200 g salviju lapu aplej ar 5 litriem verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad pielej 34 ºC siltam vannas ūdenim. Pakāpeniski šo temperatūru pazemina līdz 20 grādiem.
Skuju vanna (lietojot skuju ekstraktu). Vienai vannai ņem 150 g skuju ekstrakta un 2–2,5 kg vārāmā sāls.

Ierīvēšana un aplikācijas

* Sarkano piparu ziede. 250 g saulespuķu eļļas sajauc ar 250 g petrolejas un 5–10 gaļas maļamajā mašīnā samaltām čili pākstīm. Katru dienu sakratot, 9 dienas nostādina siltā vietā. Pirms gulētiešanas ierīvē sāpošās vietas, no rīta uzvelk siltu veļu.

Šķir nākamo lapu un uzzini vairākas vienkāršas un labas receptes!

Leave a Comment