Olīvas – ne tikai samazinās svaru, bet sniegs vēl 10 noderīgas īpašības!

  1. Samazina sāpes

Nav svarīgi – sāp galva, muskuļi vai jebkura cita ķermeņa daļa, olīvas spēs palīdzēt. Ja Jums nepalīdz ne asperīns, ne arī jebkurš cits pretsāpju līdzeklis, tad risinājums ir olīvu ēšana, jo tās gan spēs palīdzēt.

  1. Aizsargā no alerģijām

Olīveļļa darbojas arī kā antihistamīns, kas spējīgs pasargāt no sezonālajām alerģijām, ja Jums tādas ir.

  1. Ietekmē ādas un matu izskatu

Melnajās olīvās ir taukskābes, kas baro un aizsargā ādu, bet olīveļļas maska matiem var panākt, ka tie tik traki nešķeļas un kļūst stiprāki.

  1. Uzlabo kuņģa un zarnu trakta darbību

Olīvās esošais E vitamīns var ļoti uzlabot Jūsu zarnu trakta darbību, palīdzot tikt vaļā no brīvajiem radikāļiem un aizsargājot no vēža. Turklāt, olīveļļa var pasargāt no kuņģa čūlas un gastrīta.

  1. Dzelzs avots

Ļoti daudz dzels ir atrodams tieši melnajās olīvās, palīdzot organismā esošajām šūnām daudz aktīvāk transportēt skābekli, sniedzot daudz vairāk enerģiju.

  1. Uzlabo acu veselību

Neskaitot E vitamīnu, olīvās ir arī vitamīns A, kas ir ļoti noderīgs redzei, palīdzot pasargāt no slimībām, kas rodas līdz ar vecumu.

  1. Uzlabo asins kvalitāti

Olīvas samazina lipīdu daudzumu asinīs un pastiprina glutationu (antioksidantu) daudzumu – vēl viens lielisks iemesls, lai ēstu olīvas.

  1. Palīdz atbrīvoties no liekā svara

Tas ir pats svarīgākais iemesls, īpaši sievietēm, lai ēstu olīvas. Lai gan šķiet, ka eļļas dēļ tas nav iespējams, olīveļļa gan to spēj!

Dalieties arī ar citiem!

Leave a Comment