Nekad nežāvējiet drēbes iekštelpās, kur bieži nākas uzturēties! Lūk, kādēļ…

Jūs noteikti kaut kad dzīvē esat dzirdējuši, ka nedrīkst žāvēt tīrās drēbes telpā, kurā ļoti bieži uzturaties, jo izdalījumi no drēbēm var kaitēt jūsu veselībai.

Kregs Mazers (43) no Boltonas, Apvienotā Karaliste, kurš neievēroja dažādus brīdinājumus, apgalvoja, ka drēbju žāvēšanas dēļ ieguvis plaušu infekciju.

Viņš pārcieta nopietnas problēmas ar plaušām, kuras radās pelējuma sporu dēļ. Vīrietis savas tīrās drēbes bija žāvējis viesistabā uz radiatoriem.

“Ārstēšanu uzsāku tikai tad, kad man tika diagnosticēta hroniska plaušu aspergiloze, kad man tika izrakstīti speciāli preparāti plaušu sēnīšu slimību ārstēšanai,” tā stāsta triju bērnu tēvs.

Ārsti apgalvoja, ka viņa stāvoklis varot pasliktināties, tādēļ viņš pārtrauca drēbju žāvēšanu iekštelpās turpmākos 12 mēnešus. Tika novērota krasa veselības uzlabošanās.

Šī vīrieša pieredze ir viena no retajām, kuras sekas ir pat ļoti bēdīgas. Tādēļ eksperti kārtējo reizi atgādina, ka nekādā gadījumā nevajadzētu žāvēt drēbes telpās, kurās jūs bieži uzturaties. Drēbes, kas žāvējas uz radiatoriem, var palielināt telpā esošo mitrumu līdz par 30%, radot lieliskus apstākļus pelējuma sēnītēm un sporām kur attīstīties.

Vienā drēbju mazgāšanas laikā drēbēs kopumā paliek aptuveni divi litri ūdens, kas pēc tam izgaro un nonāk mūsu telpās, radot lieliskus dzīvošanas apstākļus dažādiem pelējumiem. Lielai daļai no mums jau ir izveidojusies imūnsistēma pret šādiem kaitējumiem, vai arī vienkārši viņiem ir gana laba veselība, lai cīnītos ar infekcijas slimībām.

Īpaši bīstamas šādas darbības ir astmas slimniekiem, kuriem var pasliktināties veselības stāvoklis, vai arī cilvēkiem ar ļoti novājinātu imūnsistēmu, piemēram, vēža slimniekiem, kas pārcieš ķīmijas terapijas, nemaz nerunājot par tiem, kam ir autoimūnās slimības. Drēbju žāvēšanas laikā rodas apstākļi, kas var radīt nopietnus un pat bīstamus apstākļus veselībai, kurus noteikti ir iespējams novērst un nepieļaut.

Viens no vislabākajiem risinājumiem ir veļas žāvētājs, taču tik pat labs risinājums ir arī žāvēšanā ārā vai telpās, kurās paši bieži neuzturaties.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment