Nejaukie melnie punktiņi uz sejas. Neticēsi, kas palīdz no tiem atbrīvoties!

Ja seja (vaigi, deguns, pieres daļa) ir kā nosēta ar sīkiem melniem punktiņiem, tas nozīmē, ka āda ir ļoti taukaina un netīra, tādēļ to steidzami nepieciešams tīrīt.

Seju iespējams tīrīt ar visdažādākajiem līdzekļiem, sākot ar salonu piedāvājumu un beidzot ar lielveikalos nopērkamajiem. Tomēr jāatceras, ka skaistums, pirmām kārtām, nāk no iekšienes – svarīgi ēst arī pareizu pārtiku!

Šim nolūkam rupjmaizes mīkstumu aplej ar karstu ūdeni, ļauj tam piebriest un saspaida viendabīgā putriņā. Iegūto masu uz 2–3 minūtēm uzziež sejai, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Pēc tam seju nomazgā vēlreiz, bet nu jau ar augu uzlējumu. Tā pagatavošanai ņem pa 1 ēdamkarotei liepu ziedus un kosu lakstus, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 40 minūtes nostādina un izkāš.

Ļoti ieteicams arī katru rītu tukšā dūšā izdzert pa pusglāzei atraitnīšu un kumelīšu maisījuma novārījumu (ēdamkaroti maisījuma, kas pagatavots attiecībā 1:1, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, tad izkāš).

Nedrīkst arī aizmirst atbilstīgu uztura režīmu: ātrāk atbrīvoties no problēmas līdzēs rudzu maize, zivis, piens un visi skābpiena produkti, kā arī dārzeņi un augļi.

Leave a Comment