Medus terapija kuņģim + lietošanas shēma


Medus terapija ir viens no veidiem, kā normalizēt kuņģa sulas skābes līmeni, lai gan šo produktu var lietot arī kā patstāvīgu līdzekli pret jebkuras izcelsmes gastrītu, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu un holecistītu.

Tā kā medum ir arī mīkstinoša iedarbība uz zarnu traktu, tas palīdz noregulēt vēdera izeju.

Atkarībā no kuņģa sulas skābes līmeņa ārstniecības un profilakses nolūkos medu lieto noteiktā veidā un noteiktā laikā.

Ja kuņģa sulas līmenis ir paaugstināts, medu lieto izšķīdinātu 40–42 grādus (ne karstākā) ūdenī. Ja kuņģa sulas skābes līmenis ir pazemināts vai arī nulle, medus jāizšķīdina istabas temperatūras ūdenī.

Lieto medu pa 50–150 g 4 reizes dienā: 3 reizes pirms maltītes (brokastīm, pusdienām un vakariņām), bet ceturto reizi – pusstundu pirms gulētiešanas. Turklāt jāņem vērā, ka šajā laikā no cukura un cukuru saturošiem produktiem pilnībā jāatsakās. Tāpat ierobežot vēlams arī cieti saturošos produktus – maizi, makaronus, kartupeļus u.c.

Cik daudz medu dienā lietot – 50, 100 vai 150 g, tas katram jāizlemj pašam. Kuņģis pats pateiks priekšā, cik tējkarošu (1, 2 vai 3) likt ūdens glāzē (150 ml). Ieteicams neforsēt un sākt ar 1 tējkaroti.

Ja iepatiksies, var izšķīdināt 2 tējkarotes medus. Sajūtot, ka pašsajūta uzlabojas, var pāriet pie 3 tējkarotēm, taču tā ir galējā norma, jo pastāv iespēja, ka vēl lielāks daudzums var nepatikt aizkuņģa dziedzerim.

Savukārt, ja arī 2 tējkarotes šķitīs par daudz, var atgriezties pie sākotnējās devas – 1 karotītes.

Medus lietošanas shēma

* Ja kuņģa sulas skābes līmenis ir nulle – 5–10 minūtes pirms ēšanas

* Ja kuņģa sulas skābes līmenis ir pazemināts – 15–20 minūtes pirms ēšanas

* Ja kuņģa sulas skābes līmenis ir normas robežās – stundu pirms ēšanas

* Ja kuņģa sulas skābes līmenis ir paaugstināts – 1,5–2 stundas pirms ēšanas.

Pievēršoties šai garšīgajai terapijai, jāņem vēra, ka tā, tāpat kā jebkura cita terapeitiskā ārstēšana, nevar ilgt bezgalīgi, ka tai ir savs lietošanas laika ierobežojums, proti, ne ilgāk kā 1,5–2 mēneši vienu reizi pusgadā.

Avots: cluber.com.ua

Leave a Comment