Mārrutki degunam, izrādās, ļoti nāk par labu!


Ir cilvēki, kam ir ļoti trausli deguna gļotādas kapilāri. Pietiek spēcīgāk ieelpot, paberzēt degunu, nošķaudīties, un tūlīt pat deguns sāk asiņot.

Nekādus īpašus draudus tas veselībai, protams, nerada, taču patīkami nav. Tāpēc ignorēt šo asiņošanu nevajag, labāk pacensties nostiprināt gļotādas asinsvadus. Labs palīgs šajā ziņā ir mārrutki.

* Tos vajag ostīt iespējami biežāk un ilgāk. Vislabāk izmantot svaigi rīvētus, bet, ja tādas iespējas nav, var izmantot arī veikalā vai tirgū nopērkamos.
Ne sliktāk par mārrutkiem deguna gļotādu nostiprina ozola miza.

* Vienu tējkaroti pulverī saberztas žāvētas vai svaigas mizas aplej ar pusglāzi ūdens, vāra 2–3 minūtes, tad izkāš. Reizi dienā pilina katrā nāsī 3–5 pilienus. Taču, ja degunā parādās pastiprināta sausuma sajūta, kas rada diskomfortu, pilināšana nekavējoties jāpārtrauc. Atsākt to var, kad atkal sāk traucēt asiņošana.

* Sajauc pa 1 ēdamkarotei dadža un pieneņu saknes, melleņu un lielās nātres lapas, irbenes ziedus, aronijas un mežrozītes augļus. Divas ēdamkarotes sasmalcinātā maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā pirms ēšanas. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Leave a Comment