Mājās pagatavojams aromātisks zemeņu liķieris – dāmas būs sajūsmā!

Tām burvīgajām dāmām, kuras mīl pavadīt jaukus un klaču pilnus vakarus ar savām draudzenēm, šis dzēriens būs viens no labākajiem gardumiem, ar kuru savus viesus pacienāt.

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1/2 kg gan saldu, gan skābu zemeņu
  • 250 – 300 g cukura
  • 0,5 l spirta (vēlams 40 – 45%)
  • puse no liela citrona
  • 200 ml ūdens

Pagatavošana:

Zemenes nomazgājiet, atbrīvojieties no zaļajām lapiņām un sagrieziet tās uz pusēm. Lieciet zemenes litrīgā burkā un aplejiet tās ar spirtu tā, lai zemenes būtu pilnībā noklātas. Lejiet zemenēm klāt pusīti liela citrona sulas un ļaujiet tām 7 – 10 dienas pastāvēt uz palodzes – vēlams saulītē un siltumā. Pēc norādītā laika dzērienu nolejiet nost caur marli, tikai uzmanīgi, lai netiktu bojātas zemenes, bet burkā, klāt zemenēm, lieciet cukuru. Dzērienam taisiet ciet vāku, pāris reizes 2 – 3 dienu laikā uzmanīgi pakratiet to, kamēr cukurs nebūs pilnībā izšķīdis. Tad lejiet nost radušos sīrupu. Traukā klāt lejiet 200 ml ūdeni, sakratiet tā kārtīgāk, bet pēc tam radušos sīrupu lejiet nost. Nostādināto zemeņu šķidrumu sajauciet kopā ar sīrupu un visu pārlejiet atsevišķā traukā. Atstājiet maisījumu vēl 3 – 5 dienas ievilkties. Liķierim vajadzētu palikt gaišākam, pēc tam to varēsiet droši izfiltrēt un atbrīvoties no nogulsnēm. Gala rezultātā tiks iegūts gards liķieris patīkamā sarkanīgā krāsā.

Liķiera alkoholiskais stiprums nav ļoti liels – līdz 15%. Lietot nepieciešams atdzesētā veidā. Jūsu draudzenes būs sajūsmā!

Avots

Leave a Comment