Mājās gatavoti mutes skalošanas līdzekļi. Ar piparmētrām un pat rožu ziedlapiņām

Mutes skalotāja lietošana pēc zobu iztīrīšanas rada svaigu un tīru sajūtu mutē.

• Lai pagatavotu patīkami smaržojošu, atsvaidzinošu mutes skalotāju, mazā pudelītē sajauciet pa 50 ml ūdens un degvīna un pa 3 pilieniem eikalipta, anīsa un krustnagliņu eļļas. Pievienojiet 1 tējkaroti mutes skalotāja ūdens glāzei un skalojiet muti.

• Atsvaidzinošu skalotāju var pagatavot arī, sajaucot 500 ml degvīna, 2 tējkarotes piparmētru eļļas, aptuveni tējkaroti kanēļa eļļas un 1/4 tējkarotes anīsa eļļas. Pievienojiet nedaudz maisījuma ūdens glāzei un skalojiet muti.

• Lai pagatavotu mutes skalotāju smaganu veselībai, sajauciet pa 2 tējkarotēm arnikas, propolisa un salvijas tinktūras. Pievienojiet 10 pilienus maisījuma glāzei ūdens un izskalojiet muti.

• Halitozi bieži izraisa mēles aplikums, bet to var viegli novērst ar mēles tīrītāju. Vienkārši pārvelciet ar tīrītāju mēlei trīs līdz četras reizes divreiz dienā.

Rožu ziedlapiņu mutes skalotājs

5 ēdamkarotes rožu ziedlapiņu
4 ēdamkarotes salvijas lapu
2 ēdamkarotes zemeņu lapu
150 ml sidra etiķa
100 ml rožūdens

Sajauciet augus noslēdzamā traukā un pielejiet sakarsētu sidra etiķi. Ļaujiet ievilkties desmit dienas, nokāsiet, pēc tam rūpīgi izspiediet augus.

Sajauciet atlikušo šķidrumu ar rožūdeni un izfiltrējiet. Pievienojiet nelielu daudzumu glāzei ūdens un skalojiet ar to muti.

Leave a Comment