Lai samazinātu cukura līmeni asinīs un arī asinsspiedienu, ēdiet vairāk bumbierus!

Ir daudzas bumbieru šķirnes, kuras var novērst cukura diabēta un hipertonijas attīstību.

Bumbiera mizā un pašos bumbieros esošā celuloze satur fenola savienojumus, kas var ļoti noderēt hipertensijas riska samazināšanā, novēršot arī agrīnās diabēta stadijas un pat kuņģa čūlu.

Speciālisti iesaka lietot bumbierus ar visu to mizu, jo tieši viss auglis kopā var palīdzēt jums novērst cukura diabēta risku un visas ar to saistītas veselības problēmas.

Bumbieri var ne tikai regulēt organismā esošo glikozes līmeni, tie var arī samazināt atkarību no konkrētiem medikamentiem, kā arī mazina noteiktu medikamentu izraisošās blakusparādības.

Zarnu veselība

Pētījumos tika atklāts, ka bumbieru ekstrakti var kavēt ar gastrīta un kuņģa čūlas saistītu baktēriju (Helicobacter pylori) attīstību. Ir svarīgi pieminēt, ka bumbieri nekādi netraucē dabīgajai zarnu mikroflorai, jo tie ir atbildīgi par zarnu baktēriju uzturēšanu līdzsvarā, kā arī nodrošina pienācīgu metabolismu un labu imūnsistēmu.

Ir daudzi citi pētījumi, kas arī norāda par bumbieru labvēlīgo ietekmi uz gremošanas trakta un vispārējo organisma darbību. Bumbieru sastāvā ir arī šķiedrvielas un aminoskābes, kuras ir ļoti nepieciešamas organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai.

Pētnieks Kalidass Šetijs teica šādi: “Šis pētījums mums ir palīdzējis turpmāk attīstīt tādas bumbieru sugas, kuras spēs sniegt vēl vairāk labvēlīgo īpašību cilvēkiem.”

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment