Lai novērstu osteohondrozi, jāvingro! Vingrojumu plāns

Ja parādījušās sāpes kakla daļā, tas ir pirmais signāls, ka mugurkaulā šajā vietā sākušās patoloģiskas izmaiņas – attīstās osteohondroze.

Ar šo kaiti galvenokārt sirgst tie, kuriem dienu no dienas nākas strādāt fiksētā pozā – ar noliektu galvu. Visiem, kam šī problēma piemetusies, pirmām kārtām jācenšas samazināt slodzi uz starpskriemeļu diskiem.

* Jāguļ uz sāniem ar ceļos saliektām kājām, jo tieši šādā pozā slodze uz skriemeļiem ir minimāla.

* Pirms pieceļas no gultas, guļot uz muguras, jāpastiepj uz priekšu papēži (pēdas pārējo daļu stiept nevajag). Šo vienkāršo vingrojumu atkārto vairākas reizes. Pēc tam pagriežas uz sāniem un tikai no šā stāvokļa pieceļas.

* Ja nākas ilgi sēdēt pie galda, aiz muguras jāaizliek veltnītis vai spilventiņš – arī tā tiks atvieglota slodze uz skriemeļiem.

* Sievietēm galvenokārt jāvalkā ērti apavi uz zemiem papēžiem, jo augstpapēžu apavi provocē mugurkaula nobīdes, spiediens uz skriemeļiem daudzkārt palielinās, kas rezultātā var izraisīt starpskriemeļu disku nobīdi.

* Ļoti veselīgi no rīta tukšā dūšā apēst bez sāls vārītus rīsus. Ēst ko citu pēc šādām brokastīm drīkst ne agrāk kā pēc 4 stundām. Uzturā ieteicams lietot melnos rutkus, kas tāpat veicina sāļu izvadīšanu. Protams, obligāti jāsamazina sāls un sāļu produktu patēriņš.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment