Kurkuma – dabas dāvāta antibiotika


Kurkuma ir garšaugs, kuru, pateicoties unikālajām dziednieciskajām īpašībām, augsti vērtē arī medicīna.

Ja mājās ir dzeltenais kurkumas pulveris, var nesatraukties, ka slimība pārsteigs nesagatavotu, jo šis garšaugs ir pašas dabas dāvāts antibiotiķis. Turklāt tas uzlabo gremošanu, mazina tieksmi pēc kaut kā trekna un salda, normalizē zarnu trakta floru, tīra asinis, stimulē asinsradi.

Saaukstēšanās
Saaukstēšanās un citu respiratoro saslimšanu gadījumā, kā arī asinsvadu attīrīšanai no holesterīna nogulsnējumiem pustējkaroti pulvera aplej ar pusglāzi verdoša ūdens, samaisa, atdzesē līdz ķermeņa temperatūrai un pieliek tējkaroti medus. Maisījumu 5 minūtes nostādina, tad izdzer. Dienas laikā pagatavo un izdzer vēl 2–3 šādas devas.

Kakla kaites
Tonsilīta vai faringīta ārstēšanai ņem pa vienai šķipsniņai kurkumas pulveri un sāli un izšķīdina pusglāzē vārīta istabas temperatūras ūdens. Lieto kakla skalošanai 4–6 reizes dienā, pirms gulētiešanas un no rīta pēc pamošanās – obligāti.

Bronhīts
Pret bronhītu, augšējo elpceļu kataru, arī klepu palīdz dedzinātas kurkumas dūmu ieelpošana. Metāla trauciņā ieber pustējkaroti pulvera un liek uz plīts. Kolīdz parādās dūmi, tie jāieelpo. Jau pēc pāris minūtēm sāks izdalīties gļotas un iestāsies jaušams atvieglojums.

Zilumi un sīkas traumas
Zilumi un traumas izraisīts uztūkums ātrāk pazudīs, izmantojot no kurkumas pagatavotas pastas kompresi. Pastas pagatavošanai pustējkaroti pulvera un šķipsniņu sāls iejauc nelielā daudzumā vārīta ūdens, līdz veidojas biezs maisījums. Masu uzziež sāpošajai vietai, pārklāj ar marles salveti un tur, līdz pasta izžuvusi. Procedūru atkārto vairākas reizes.

Šo pastu var izmantot arī pret ēdi, infekciozo ekzēmu un citām parazītu izraisītām ādas slimībām.

Pret aterosklerozi
Ja ir nosliece uz aterosklerozes veidošanos, augsts holesterīna līmenis asinīs vai asinsvadu kaites, kurkumu ieteicams pievienot visiem dārzeņu, gaļas un zivju ēdieniem. Tas pats jādara, ja ir problēmas ar aknām un žultspūsli. Katru dienu pievienojot kurkumu ēdieniem, jau pēc 6 mēnešiem cilvēks jutīsies daudzkārt labāk.

Pret anēmiju
Kurkuma ir ļoti bagāta ar dzelzi. Sajauc 1/4 tējkarotes pulvera ar medu un norij – šādā savienojumā dzelzs ļoti labi uzsūcas. Ja pret medu ir individuāla nepanesība, minēto daudzumu pulvera iejauc tasītē jogurta un apēd brokastīs.

Pret astmu
Ņem pustējkaroti pulvera un iemaisa pusglāzē karsta piena. Lieto 2–3 reizes dienā tukšā dūšā. Īpaši efektīvs šis līdzeklis ir izteiktas alerģiskās astmas gadījumā.

Uzmanību! Kurkumu nedrīkst lietot bērni līdz 2 gadu vecumam, sievietes grūtniecības laikā un tie, kas slimo ar hepatītu.

Avots: marketium.ru

Leave a Comment