Kuri ir labākie antioksidanti? Saglabāsim jaunību ilgāk!

Pilnībā apturēt organisma novecošanu, protams, nav iespējams, bet aizkavēt šo procesu var, un ar šo uzdevumu labi tiek galā augļi un dārzeņi.

Mūsu redakcija ir apkopojusi to augļu un dārzeņu sarakstu, kuri tiešām spēj darīt brīnumus!

Avokado satur ļoti daudz antioksidantu, kas zarnu traktā nonākušo barību attīra no taukiem, kas oksidējušies.

Zemenes un avenes ir bagātas ar antioksidantiem un palīdz aizsargāt šūnas no pāragras novecošanās.

Brokoļi ir bagāti ar vielām, kas iznīcina brīvos radikāļus un, kā liecina zinātnieku veiktie pētījumi, palīdz nepieļaut vēža veidošanos.

Kāposti, īpaši Savojas kāposti, bremzē kuņģa un krūts vēža veidošanos. Turklāt visveselīgāk tos lietot uzturā svaigā veidā.

Burkāni, kā zināms, ir bagāti ar beta karotīnu, kas lieliski palīdz uzveikt daudzas slimības. Vienā glāzē svaigi spiestas burkānu sulas ir 24 mg beta karotīna.

Visi citrusaugļi – apelsīni, citroni un greipfrūti – satur antioksidantus. Sevišķi ieteicami pret organisma pāragru novecošanos ir greipfrūti.

Vīnogas. To (īpaši tumšo vīnogu) mīkstumā un miziņā ir aktīvie antioksidanti, kas kontrolē holesterīna līmeni asinīs un novērš trombu veidošanos.

Sīpoli un ķiploki palīdz izvadīt no organisma toksīnus un saglabāt artērijas veselas. Turklāt arī tajos ir daudz citu vērtīgu vielu.

Spināti. Bez visa cita spināti satur antioksidantu lutēnu, kas ir ļoti spēcīgs pāragras novecošanās pretinieks. Savukārt augstais folijskābes līmenis aizsargā smadzenes un artērijas.

Tomāti ir bagāts likopēna avots. Šis antioksidants palīdz saglabāt gan skaidru prātu, gan fizisko formu. Tomātu pārstrāde un konservēšana likopēnu nenoārda, tāpēc veselīgas ir arī tomātu mērces un sula.

Leave a Comment