Kompots veselībai. Kā palīdz katrs gardais deserts?

Agrāk dažādus kompotus vārījām bieži. Nu – arvien retāk un retāk. Pirmkārt, diezgan darbietilpīgs process, otrkārt, kāpēc pūlēties, ja veikalā var nopirkt, kādu sirds kāro. Un tomēr – pašu gatavots ir pašu gatavots.

Aprikožu kompots. Ļoti ieteicams sirds, nieru un aknu slimību gadījumos. Toties cilvēkiem, kam ir problēmas ar kuņģi, to lietot nav vēlams.

Persiku kompots. Rosina apetīti, palīdz gremošanas procesam un aknu darbībai. Veselīgs cilvēkiem, kas sirgst ar anēmiju un tuberkulozi. Satur kobaltu.

Zemeņu kompots. Satur daudz C vitamīna un pektīna. Lieto kā diētisku produktu praktiski visu slimību gadījumos.

Bumbieru kompots. Ļoti ieteicams kuņģa, nieru un sirds slimību gadījumos, kā arī, ja ir infekcija, nervu vai psihiska rakstura traucējumi.

Ķiršu kompots. Lai šis kompots būtu efektīvs, ogas jāpasterizē, bet sula – jāatšķaida. Lieto aknu un žults, sirds un nieru saslimšanas gadījumos, kā arī pret aterosklerozi un artrītu.

Plūmju kompots. Regulē kuņģa darbību un iedarbojas kā vēdera izeju mīkstinošs līdzeklis. Uzlabo nieru un aknu stāvokli, vērtīgs uzturprodukts visiem, kas sirgst ar aterosklerozi, anēmiju, reimatismu, podagru.

Cidoniju kompots. Satur tanīnu un pektīnu. Kompotam ir organismu stiprinošas un pretiekaisumu īpašības. Ieteicams zarnu slimību, tuberkulozes, anēmijas gadījumos.

Aveņu kompots. Bagāts ar C vitamīnu. Ļoti ieteicams saaukstēšanās, angīnas, augstas temperatūras, vīrusu infekcijas gadījumos.

Leave a Comment