Knifiņi, kā uzvarēt nepatīkamus aromātus virtuvē

Ass aromāts var būt ne tikai pašai pārtikai. Problēmu veicina arī tas, kur mēs glabājam un gatavojam ēdienu.

• Lai cīnītos pret pelējuma smaku virtuves skapīšos, izmazgājiet tos ar etiķi un ūdeni, vai ievietojiet maisiņā kafijas biezumus no kafijas automāta un ielieciet skapīšos, lai neitralizētu smaku.

• Ielieciet bļodu ar balto etiķi uz plaukta, lai novērstu cepeškrāsns smakas vai siltā cepeškrāsnī ielieciet dažas apelsīna mizas. Ja vēlaties ātri likvidēt nepatīkamas smakas, ierīvējiet cepeškrāsns iekšpusi ar citrona pusīti.

• Līdzīgi, lai neitralizētu smakas mikroviļņu krāsnī, ielieciet tajā mikroviļņu krāsnij piemērotu trauku ar ūdeni un pusīti apelsīna vai citrona un karsējiet lielā karstumā 2 minūtes.

• Novērsiet nelabumu raisošas smakas ledusskapī, vienmēr ietinot dažādus produktus atsevišķi un pārliecinoties, ka trauki ir cieši noslēgti. Ja kāda slikta smaka tomēr tiek tiem cauri, pamēģiniet ielikt ledusskapī atvērtu maisiņu, šķīvi vai bļodu ar etiķi, pusi ābola vai nedaudz sodas bikarbonāta.

• Lai trauku mazgājamā mašīna smaržoti jauki un tīri, katrā mazgāšanas reizē pievienojiet nedaudz citrona sulas. Citrons ir dabīgs smaku un tauku noņēmējs.

• Ja nepatīkamas smakas tomēr rodas, nākamo reizi, kad lietosiet trauku mazgājamo mašīnu, tās apakšā iesmidziniet nedaudz sodas bikarbonāta. Tikpat iedarbīgi ir daži pilieni koncentrētas apelsīnu eļļas, kas pievienojami nākamajā mazgāšanas ciklā.

• Koka virtuves dēlītim var pielipt sīpolu vai ķiploku smaka. Lai to atsvaidzinātu, ierīvējot ar citrona pusīti un noskalojiet. Citrons darīs brīnumus arī ar rokām.

• Iznīdējiet pelējuma smaku, kas var rasties māla vai keramikas podos, tos rūpīgi izskalojot ar karstu etiķi.

• Atsvaidziniet nepatīkami smakojošus termosus, izskalojot tos ar krāna ūdeni un pēc tam piepildot ar karsta ūdens un sodas bikarbonāta maisījumu. Ļaujiet šķīdumam iedarboties 5 minūtes, pēc tam izskalojiet ar krāna ūdeni.

• Atkritumu tvertni iztukšojiet bieži un, ja iespējams, kompostējiet visas augļu un dārzeņu mizas (bet ne gaļu vai ceptus ēdienus, jo tie var piesaistīt nevēlamas baktērijas).

Lai dzīvojamā istabā vai virtuvē būtu patīkama smarža, sadedziniet gabaliņu kaltētas apelsīnu mizas.


 

Līdzīgi raksti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *