Ķīniešu metode: vienkāršas plaukstu kustības spriedzes kliedēšanai

Ikdienas dzīve iegriezusies tā, ka vairākumam cilvēku tā lielākoties sagādā tikai negatīvas emocijas un stresu, kas savukārt provocē neirozes un citas grūti ārstējamas slimības. Taču, vai vērts novest sevi līdz tādai galējībai un graut pašu dārgāko – veselību?

Pamēģiniet izmantot ķīniešu ārstu padomus. Viņi iesaka izpildīt dažus pavisam vienkāršus vingrinājumus plaukstām, kurās atrodas ļoti daudz aktīvo punktu. Šie vingrojumi palīdzēs ātrāk koncentrēties grūtā brīdī, noņemt psihisko un muskuļu spriedzi.

Apgūt pašsavaldīšanos
Kad nonākam negaidītās situācijās, nepieciešama ātra reakcija un spēja nekavējoties pieņemt svarīgu lēmumu. Taču mēs parasti tik ļoti apjūkam, ka nezinām, kur skriet, ko iesākt – pašsavaldīšanās tādās reizēs pazūd kā nebijusi. To saglabāt palīdz šādi vingrojumi.

1. Atver kreiso plaukstu un ar labās rokas īkšķi 5 reizes uzspiež uzmanības koncentrēšanas punktam, kas atrodas plaukstas centrā. Izdarot uzspiedienu, izelpo, bet, spiedienu atslābinot, – ieelpo. Vingrojumu izpilda mierīgi, nenervozējot un nesteidzīgi. Pēc tam to pašu atkārto otras rokas plaukstai.

2. Lai pirms kāda ļoti svarīga notikuma nevajadzētu nervozēt, īkšķi ieliek plaukstā, bet pārējos pirkstus saliec dūrē (tā parasti darām, kad turam īkšķi).
Ieelpo un lēnām, bet spēcīgi dūri saspiež. Pēc tam spiedienu atslābina un izelpo. Atkārto 5 reizes. Ja vingrojuma laikā aizver acis, tā sniegtais efekts divkāršojas.

Leave a Comment