Kartupeļi degvīnā. Iedarbīga recepte pret artrozi

Viena no visizplatītākajām gados vecāku cilvēku kaitēm ir ceļa locītavas artroze. Staigājot sāpošajā locītavā jūtamas asas sāpes, kas vēlāk nepāriet arī miera stāvoklī.

Aptieku plaukti ir pārpilni dažādu pretsāpju līdzekļu, bet arī to cenas ir diezgan “sāpīgas” maciņam. Turklāt daudziem preparātiem ir virkne lietošanas ierobežojumu, ko nekādi nevar teikt par efektīvu tautas medicīnas līdzekli, kas piemērots absolūti visiem. Tas ir kartupeļu izvilkums.

Tā pagatavošanas un lietošanas recepte ir šāda:
* ņem kartupeļus, kam jau izdīguši laksti, lakstus nolauž, kartupeļus nomazgā un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

Puslitra burciņu līdz pusei piepilda ar iegūto masu, līdz augšai pielej degvīnu, uzliek vāciņu, 2 nedēļas nostādina tumšā vietā, tad izkāš.

Vakarā pirms gulētiešanas liek pavisam vienkāršu kompresi: audekla vai lina drāniņu samitrina izvilkumā, uzliek sāpošajai locītavai, apklāj ar polietilēna plēvi un apsien ar vilnas šalli.

Kompresi tur līdz rītam. Lai arī sāpes mazinās jau pēc pirmajām trim procedūrām, ārstēšanās kurss ir 10 dienas.

Pastiprināt dziedniecisko efektu palīdz uzlējumi:

* ēdamkaroti melleņu ogu aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina un dzer ar visām ogām pa pusglāzei 2 reizes dienā pirms ēšanas;

* sajauc līdzīgās daļās liepu ziedus un lapas, meža zemeņu un brūkleņu lapas. Uzlējumu gatavo ar aprēķinu: tējkarote maisījuma uz 1,5–2 glāzēm verdoša ūdens. Dzer kā tēju ne mazāk par 1–1,5 litriem dienā.

Leave a Comment