Kā no 4 apelsīniem iegūt 9 litrus sulas? Agrāk nezināju par šādu recepti

Lieliem saviesīgiem pasākumiem šī recepte patiešām ļoti noderēs!

Kā šo sulu pagatavot un kādas sastāvdaļas būs nepieciešamas?

Ņemiet četrus apelsīnus un ar birstīti kārtīgi tos nomazgājiet, aplejiet pēc tam ar verdošu ūdeni, noslaukiet sausus, tad lieciet uz divām stundām saldētavā, bet vislabāk būtu, ja saldētavā tos atstātu veselu nakti.

Sagrieziet ne pārāk lielos gabaliņos un izlaidiet caur gaļas maļamo mašīnu. Iegūto masu aplejiet ar trīs litriem auksta, taču iepriekš uzvārīta, ūdens, ļaujiet tiem pastāvēt apmēram 10 minūtes.

No sākuma nokāsiet caur caurduri, bet pēc tam vēlreiz caur piecās kārtās satītu marli. Iegūtajai sulai pielejiet klāt vēl 6 litru ūdens, 1 kg cukuru un 30 g citronskābes, visu rūpīgi samaisiet un ļaujiet sulai vēl stundu nostāvēt.

Lasi arī: Omītes frikadeļu zupas recepte – garda bez gala!

Gala rezultātā jūs iegūsiet 9 litrus patiešām gardas sulas. No tā, kas palicis pēc nokāšanas, iespējams uzvārīt ļoti gardu ievārījumu. Jums atliks vien pēc garšas pievienot cukuru un citronskābi. Ievārījumu varat vārīt pat mikroviļņu krāsnī pa trīs piegājieniem burciņās ar aiztaisītiem vākiem, pa piecām minūtēm katrā piegājienā.

Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment