Kā iztaisnot matus bez taisnotāja? Rūpēsimies par savu matu veselību!

Izmanto pareizos matu līdzekļus

Mums katrai ir citādāka matu struktūra, kas nozīmē, ka mums katrai ir nepieciešamas citādākas rūpes par matiem. Ir svarīgi noskaidrot, kādi ir tavi mati un kāda ir funkcija, kas tiem ir nepieciešama visvairāk. Sāc ar pareiza šampūna izvēli – ir daudz iespēju – mitrinoši, elektrizēšanos novērsoši vai taisnojoši šampūni. Pēc izkāpšanas no dušas iesmērē matu serumu vai neskalojamo kondicionieri – atkal tādu, kas atbilst tavu matu vajadzībām.

Izmanto ultra-absorbējošu dvieli

Kad mati ir slapji, tie ir visievainojamākie. Eletrizēšanos izraisa matu berzēšana pārāk cietos dvieļos. Ultra-absorbējoši dvieļi ir veidoti no mīkstāka materiāla, kas samazina matu žūšanas laiku un palīdz izvairīties no elektrizēšanās.

Matu ķemmēšana

Mati, protams, ir jāķemmē no augšas uz leju visā to garumā, pie pašām beigām pieturot matus tā, lai ķemmējot galus tie netiek rauti. Tas palīdzēs atbrīvoties ne tikai no nevēlamā mitruma, bet arī taisnos matus.

Aukstais matu fēna gaiss

Žāvējot matus, izvēlies aukstā gaisa režīmu, kas arī palīdzēs izveidot vēlamo matu sakārtojumu.

Lieli plastmasas ruļļi

Ar plastmasas ruļļiem ķemmē matus, cenšoties iztaisnot matus dabīgā veidā. Tas strādā daudz labāk nekā cita materiāla ruļļu izmantošana.

Avots: shareably.com

Leave a Comment