Kā citrona sula uzlabo vielmaiņu un palīdz īpaši sievietēm?

Citrona sula ir viens no spēcīgākajiem dabas šķīdinātājiem. Nonākot organismā, tā pirmām kārtām izšķīdina to, kas no organisma ir jāizvada, bet pēc tam sāk atjaunot novājinātos vai bojātos audus.

Šis auglis ieteicams absolūti visiem – jauniem un veciem, spēcīgiem un vārgiem, veseliem un ne tik ļoti.

Citrons, tāpat kā visi pārējie citrusaugļi, neļauj sākties pūšanas procesiem, īpaši aknās. Citrona dzērieni teicami palīdz, kad nekā citādi nav iespējams izvadīt no organisma toksiskās vielas, piemēram, atbrīvoties no sārņiem, kas uzkrājas, ja slikti strādā aknas. Atjaunojot spēkus, citrons paaugstina arī imunitāti.

Daudzus satrauc jautājums: vai drīkst dzert citrona sulu, ja ir paaugstināts kuņģa sulas skābes līmenis? Drīkst (ar mēru, protams). Citrona skābo garšu veido tajā esošās organiskās skābes, kuras neuzkavējas organisma šūnās. Veiktie eksperimenti pierādījuši, ka ilgstošā citronu lietošana veicina kālija karbonāta veidošanos organismā, bet kālija karbonāts neitralizē lieko skābi. Ūdenī izšķīdināta citrona sula neitralizē paaugstinātu kuņģa sulas skābumu.

Citrons palīdz pazemināt ķermeņa temperatūru, jo veicina toksīnu izvadīšanu caur ādu. Un pietiek tikai ieelpot tā aromātu, lai redze kļūtu asāka.

Itāliešu tautas medicīna iesaka lietot citrona novārījumu ar visu miziņu kā efektīvu līdzekli pret malāriju. Ļoti plaši citronu lieto aterosklerozes profilaksei.

Citroni palīdz arī pret cukura diabētu un citām slimībām, kas saistītas ar vielmaiņas traucējumiem. Auglī esošajām pektīnvielām piemīt spējas izvadīt no organisma arī smagos metālus.

Vērtīgs ir ne tikai citrona mīkstums, bet arī svaigā miziņa, kas neļauj zarnās veidoties gāzēm. Turklāt tā ir arī teicams tonizējošs un antiseptisks līdzeklis. Citrona miziņas izvilkums spirtā rosina apetīti, nomierina nervus, ir labs līdzeklis pret sliktu dūšu un palīdz atgūties no ģīboņa.

Citrona ēterisko eļļu, citrona sīrupu un svaigu vai žāvētu miziņu izmanto zāļu garšas uzlabošanai.

Lai uzzinātu, kādēļ citronu sula ir ļoti veselīga sievietēm, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment