Izrādās, ka kafijas tasīti droši var pēc katras lietošanas reizes nemaz nemazgāt!

  • Pirmais: šādu tasīti izmantojat tikai Jūs. Dalīties ar tādu tasīti nekādā gadījumā nedrīkst.
  • Otrais: ja tasīte netiek mazgāta, taču savam dzērienam lietojat klāt saldo krējumu, pienu vai cukuru, jau pēc pāris dienām tajā noteikti iemetīsies pelējums. Tādā gadījumā tasīti gan nepieciešams pēc iespējas ātrāk izmazgāt.

Būtībā par savu veselību varat nesatraukties, jo pāris reizes jau lietota un nemazgāta tasīte nekādu ļaunumu veselībai nodarīt nevar. Lielākā daļa baktēriju, kas attīstās tasītē, ir no tās lietotāja, nevis paša produkta, taču arī tad nav jāsatraucas, jo baktērijas vai mikrobi parasti nemēdz pāriet atpakaļ. Pat tad, ja krūzīti esat lietojuši saaukstēšanās laikā, dzerot no tās atkārtoti, nav iespējams atkal saaukstēties. Lielākā daļa vīrusu, kas pametuši cilvēka ķermeni, ārpasaulē nemaz tik ilgi neizdzīvo.

Netīra tasīte var būt pat daudz higiēniskāka nekā tīra!

Tas viss tikai tādēļ, ka liela daļa cilvēku nepievērš pastiprinātu uzmanību trauku mazgājamai švammītei. Izrādās, ka švammīte var būt viens no netīrākajiem priekšmetiem Jūsu mājās vai darba vietā.

Ja nevēlaties atkārtoti dzert no šīs pašas tasītes, taču arī trauku mazgājamā švammīte īpašu uzticību neievieš, lūk, kas Jums jādara. Pirms tasītes mazgāšanas, švammīti ielieciet mikroviļņu krāsnī un uzsildiet to. Šādā veidā tā tiek dezinficēta.

Taču Jūs droši varat turpināt baudīt tēju vai kafiju no tās pašas krūzītes, jo tas ir pilnīgi normāli!

Jums mūsu raksts likās interesants? Tad noteikti dalieties ar to!

Leave a Comment