Izrādās, ka alkohols aizsargā smadzenes

Viss ir labs, kas tiek lietots ar mēru. Šajā gadījumā lielisks piemērs ir arī alkohols, jo pārmērīga tā lietošana var izraisīt smagas paģiras, kā arī, bieža lietojuma gadījumā, var rasties atkarība. Taču, ja tas lietots mazās devās ikdienas, tad to var saukt par “zāļu devu”. 

Vairāku pētījuma rezultātā tika atklāts, ka cilvēkiem, kas ikdienā mērenās devās lieto alkoholu, ir par 70% lielāka iespējamība izvairīties no vecuma plānprātības, kas saukta arī par demenci, kā arī ar vecumu saistītām garīgo spēju pasliktināšanās. Cilvēkiem, kas alkoholu nelieto nemaz, iespēja saslimt vai iegūt kādu no šīm problēmām tikai palielinās.

Tāpat šiem cilvēkiem cilvēkiem, kas mērenā daudzumā lieto alkoholu, ir par 30% mazāka iespēja dzīvē saslimt ar Alcheimera slimību. Izrādās, ka alkohols spēj cilvēka smadzenēm sniegt dažādus labumus. Tas šķidrina asinis, novērš nelielo trombu nokļūšanu smadzenēs, kā arī veicina acetilholīna izdalīšanos. Acetilholīns ir ķīmiska viela cilvēka smadzenēs, kas tiešā veidā saistīta ar mācīšanos un atmiņu.

Lai lasītu vairāk informācijas, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment