Gardākā lečo mērce, kas iepriecinās jūs ziemas mēnešos

Lečo ir ungāru virtuves ēdiens (līdzīgs mērcei), kas gatavots galvenokārt no paprikas, tomātiem un sīpoliem. Mūsu šīs dienas recepte būs līdzīga, taču ar savu “odziņu”.

Domājams, ka šī recepte ir viena no visvienkāršākajām, taču vienlaikus gardākajām. Tā vismaz man teica ģimenes locekļi, kas to baudīja un redzēja pašu pagatavošanas procesu.

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 3 kg tomātu
  • 1 kg paprikas
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote hmeļi – suneļi
  • pētersīļu buntīte (aptuvenais pētersīļu daudzums – tās ietilpst divās plaukstās)
  • 1 ēdamkarote 9% galda etiķa

Lai uzzinātu, kā pagatavot vienkāršo lečo, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment