Fitolīdzekļi pret kuņģa čūlu. Palīdz novērst saasinājumu!

Tuvojas rudens un kopā ar to arī laiks, kad parasti mēdz saasināties kuņģa čūla.

* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm ārstniecības tauksaknes, altejas un lakricas saknes un 1 ēdamkaroti struteņu lakstu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad nostādina un izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – 3–4 nedēļas. Novārījums normalizē kuņģa sekrēciju, stimulē reģenerācijas procesus, mazina sāpes.

* Sajauc fenheļa augļus, altejas saknes, ārstniecības kumelītes un lakricas saknes (pa 2 ēdamkarotēm no katra). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, 20 minūtes vāra, tad atdzesē un izkāš. Dzer siltu pa glāzei vakarā. Novārījumam ir izteikta pretiekaisuma un pretspazmu iedarbība, tas normalizē zarnu trakta darbību.

* Sajauc 2 ēdamkarotes fenheļu augļu, 2 ēdamkarotes kumelīšu un 4 ēdamkarotes liepu ziedu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina un izkāš. Dzer siltu pa 1–3 glāzēm dienā tukšā dūšā kā pretiekaisuma un pretspazmu līdzekli.

* Sajauc 1 ēdamkaroti struteņu, 2 ēdamkarotes pelašķu, 2 ēdamkarotes kumelīšu un 2 ēdamkarotes asinszāļu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, atdzesē un izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pirms ēšanas, ja ir grēmas vai skābas atraugas.

* Sajauc linsēklas, altejas saknes, ganu plikstiņu un baldriāna saknes (pa 2 ēdamkarotēm no katra), aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā tukšā dūšā pret aizcietējumu un sāpēm zarnās.

* Sajauc čemuru augustiņu, asinszāli, kumelītes, piparmētras lapas un zaķpēdiņas (pa 2 ēdamkarotēm no katra). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, 20 minūtes vāra, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā 40 minūtes pirms ēšanas. Novārījumam ir pretiekaisuma iedarbība, to lieto pret ilgstoši nedzīstošām čūlām.

Leave a Comment